Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sütü buzdolabı kapı rafına koyanlar dikkat! Uzman uyarıda bulundu

Yaşam maliyeti krizi birçok

Yaşam maliyeti krizi birçok kişinin hayatını etkilemeye devam ederken, ülke genelindeki insanlar, bakkaliye dahil olmak üzere maliyetleri düşürmenin yollarını bulmaya çalışıyor. Bunu yapmanın bir yolu, yemeğinizi daha uzun süre saklamaya çalışmaktır. Bu sadece haftalık alışverişi daha ucuz hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda yiyecek israfını da azaltır.

Moneyboat.co.uk’deki uzmanlar, haftalık mağazanızı biraz daha ileri götürmek ve yemeğinizin raf ömrünü uzatmak için en iyi yemek tüyolarını paylaştı. Bu ipuçları, yiyeceklerinizi en iyi nerede saklayacağınızdan, malzemelerinize koymadan önce ne ekleyeceğinize kadar her şeyi içerir.İlginç bir şekilde, Moneyboat.co.uk uzmanlarına göre sütünüz açıldıktan sonra tuz eklenebilir.

Kullandığınız sütün cinsine bağlı olarak, açıldıktan sonra buzdolabında saklandığında dört ila on gün arasında sürebilir.

“Ancak, kutuyu açtıktan hemen sonra bir tutam tuz ekleyerek bu süreyi biraz daha uzatabilirsiniz – bunun nedeni tuzun bir koruyucu olması ve dolayısıyla bakterilerin büyümesini engellemesidir. Ancak kartonu iyice salladığınızdan emin olun. ve en kısa sürede buzdolabına koyun.”

En iyi sonuç için sütünüzü buzdolabının en serin kısmında saklayın. Uzmanlar, “Sütünüzü buzdolabı kapısında saklamaktan kaçınmak en iyisidir” dedi.

“Kapı, soğutma sisteminden en uzak olduğu için aslında buzdolabının en sıcak yeridir. Bu nedenle, raf ömrünü uzatmak için maksimum soğutma için sütünüzü orta veya üst rafların arkasında tutun.”

Peynir uygun şekilde saklanmazsa çok çabuk bozulabilir. Parşömen veya fırın kağıdına sarılması tavsiye edilir, çünkü bu “peynirlerin kurumasını önlemek için nefes almasını sağlar, aynı zamanda fazla nemi ve dolayısıyla küf oluşumunu önler”.

Uzmanlar, “Sert peynir, buzdolabında doğru bir şekilde saklandığında genellikle dört haftaya kadar sürebilir” diye ekledi.

Tuzun yanı sıra sirke de gıdalara daha uzun süre dayanmalarına yardımcı olmak için eklenebilir. Meyve ve sebzeleri dezenfekte etmenin harika bir yolu “onlara sirke banyosu yapmaktır”.

Uzmanlar, “Sirke çözeltisi, bir kapta veya temiz lavabonuzda 1:3 oranında sirke olmalıdır” dedi.

“Ürününüzü solüsyona boşaltın ve 15 dakika bekletin. Bittiğinde, ürünlerinizi ilgili saklama kaplarına taşımadan önce durulayabilir ve iyice kurulayabilirsiniz.

“Sirke solüsyonu, gıdaları daha hızlı parçalayabilecek bakterileri dezenfekte eder, temizler ve üründen uzaklaştırır. Solüsyon, daha sonra üründe tadabileceğiniz kadar güçlü olmamalıdır ve sebzelerinizin iki haftaya kadar dayanmasını sağlar. ”

Meyveler, birkaç gün içinde yenmezse hızla bayatlayabilen bir meyvedir. Ancak bunları kağıt havlu ile saklamak raf ömrünü uzatabilir.

Uzmanlar şu tavsiyede bulundu: “Meyveler kuruduktan sonra hava geçirmeyen cam kaplarda kuru bir kağıt havluyla saklanmalıdır. Kağıt havlu fazla nemi emerek küf oluşumunu engeller. Kağıt havluyu iki günde bir değiştirmek maksimum tazelik ve tazelik sağlar. üç haftaya kadar raf ömrü.”

Tüm meyveler, etilen olarak bilinen belirli bir düzeyde gaz üretir ve muzlar, bu gaz olgunlaşma sürecini hızlandırdığı için olgunlaşmaya hazır olduklarında daha yüksek bir konsantrasyon üretir. Yüksek etilen üreten kategoriye giren diğer meyveler elma, şeftali, armut, kavun ve avokadodur.

Moneyboat.co.uk uzmanları “etilen üreten meyveleri, özellikle muzları, etilene duyarlı meyvelerinizden uzak tutmanızı” tavsiye etti.

“Bu, gaza aşırı maruz kalmayı önleyecek, meyvenin doğal olarak olgunlaşmasına ve dolayısıyla daha uzun süre dayanmasına izin verecek” diye açıkladılar.