Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şikayetler arttı: Ev sahibi ve kiracılar karşı karşıya geldi

Hükümet, son kira artışlarının

Hükümet, son kira artışlarının ardından harekete geçti. Dar gelirli vatandaşları korumak için atılan adım kapsamında kira artış oranında yüzde 25 şartı getirildi. Yapılan düzenleme ile kira fiyatlarında en yüksek yüzde 25 artış yapılabilmektedir. Bu, yalnızca mevcut evde ikamet eden kiracılar için geçerli olacak ve yeni kiralamalar için geçerli olmayacaktır.

VAKALAR ARTIYOR

Yüzde 25 şartının getirilmesiyle ev sahipleri ve kiracılar karşı karşıya geldi. Kiracılar kararın doğru olduğunu belirtirken, ev sahipleri enflasyonun altında kalan zam limitinden memnun kalmadı. Mahkemelerdeki uyuşmazlık davaları “yüzde 25” kararıyla artmaya başladı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, yüzde 25’lik kira artış limitinin sektördeki sorunları perçinleyeceğini belirterek, “Mevcut durumda normal enflasyon oranını kabul etmeyen ev sahipleri için bunun mümkün olmayacağını düşünüyorum. Ev sahibi kiracıyı tahliye etmek için her yolu deneyecek. “Şu an için esas olarak kullanılan yöntem hileli satış. Kiracıyı çıkarmak için evi yakınlarına satarlar ve kiracı çıktıktan sonra tekrar devralırlar. Mahkeme gerekçesi olarak ‘ihtiyaç dışı’ diyorlar” dedi.

BİRİNCİ SIRAYA YÜKSELDİ

Avukatlar ise kiracılar ile ev sahipleri arasındaki uyuşmazlıkların daha da artacağına dikkat çekerek, “Mahkemelerde en sık görülen davalar listesinde ilk sıraya gelen dava türü ev sahibi ve ev sahibi davaları oldu. Kiracı. Uyuşmazlıkların artacağını düşünüyoruz. Ancak bu bir yasa. Mahkemeler genellikle kiracıların lehine karar veriyor. Aslında bu uygulanmıyor. “Yüzde 25’ten fazla zam yaparlarsa suç olur, suç olacaktır. Kiracı ödemek zorunda değildir. Kirasının yüzde 25’ini ev sahibinin hesabına yatırdığı sürece evde kalabilir” diyor.