Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kamuda Hemşire Nasıl Olunur?

Kamu kurum ve kuruluşlarında

Kamu kurum ve kuruluşlarında kamu personeli alımı yapılırken adaylar başvuru detaylarını merak ediyor. Nasıl hemşire olunur, hemşire olma şartları nelerdir, hemşireler ne iş yapar, hemşireler ne kadar maaş alır? Hepsi bu yazıda.

Kamu Personeli Hemşire Nasıl Alınır?

Nasıl hemşire olunur, hemşire olabilmek için herhangi bir üniversitenin Hemşirelik Bölümü’nden 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamış olmak gerekir. Devlette çalışmak istiyorsanız mezun olduktan sonra KPSS sınavına girmeniz gerekmektedir. KPSS sınavı ile atanma süreci, sınava hazırlık süreci ile birlikte ortalama 1,5 yıl sürmektedir. Hemşirelerin kriz zamanlarında krizi iyi yönetebilmeleri, stresli çalışma ortamına uyum sağlayabilmeleri, analitik düşünebilmeleri ve pozitif bilimlere ilgi duyabilmeleri gerekmektedir. Hemşirelik bölümünü kazanabilmek için AYT sınavında sayısal puan türünden 209 puan ve üzeri olması gerekmektedir.

empty hospital bed inside room

Hemşirelerin Maaşı Ne Kadardır? Hemşireler Ne Yapar?

Hemşire maaşları ne kadar sorusunun cevabı hemşire olmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biridir. Hemşire maaşları en düşük 4500 TL ile en yüksek 6500 TL arasındadır. Hemşirelerin maaşları çalıştıkları kuruma ve hemşirelerin kıdemine göre değişmektedir. Mesleğe başlamadan önce 2-3 aylık bir staj dönemi vardır. Stajlar için 700 – 1000 TL ücret alınır. Maaş bilgisi değişiklik gösterebilir…

white concrete counter stand

Hemşirelik mesleğinin birçok dezavantajı vardır. Örneğin, hemşireler işte büyük stres altındadır. En yaygın şikayet, vardiyalarının dengesiz olması ve vardiyalı çalışmasıdır. KPSS’ye girmek isteyen çoğu kişi atama sayısı çok sınırlı olduğu için atanamıyor ve işe alınıyor. Bu nedenle özel sektöre başvuruyorlar ama burada düşük maaşla çalışmak zorunda kalıyorlar. Başka bir soru, bir hemşire ne yapar? Hemşireler, doktorların ameliyat öncesi, sırası ve sonrasında hastalara verdiği tedavileri uygulamak ve hastanın sağlığını izlemekle sorumludur.