Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Resmi gazetede duyuruldu! Mardin Havalimanı ismi resmen değişti, işte yeni ismi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen ay Mardin‘de yaptığı konuşmada bugün Resmi Gazete’de yayınlanan duyurusuna göre, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden birinde yer alan Mardin Havalimanı’nın adı resmen Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirildi. .

DNA onarımı konusundaki çalışmalarıyla 2015 yılında Nobel Kimya Ödülü alan Türk-Amerikalı biyokimyacı ve moleküler biyolog Prof. Mardinliler. Pek çok kişi karar için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şükranlarını dile getirdi ve Prof. Sancar’ı toplum için bir ilham ve gurur kaynağı olarak övdü.

Ankara’ya iş için sık sık seyahat eden kent sakini İhsan Kurt, “Yurttaşlarımız Nobel aldı. İyi ki Mardin Havalimanı’na onun adı verilmiş. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Bunun için de Cumhurbaşkanımıza minnettarız. ” Benzer şekilde İngilizce öğretmeni Aslıhan Kara Zorateş de karara övgüde bulunarak, Sancar’ın adının havalimanına verilmesinin “çok iyi” olduğunu ve bilim insanının “çocuklar için en büyük ilham kaynağı” olduğunu kaydetti.

Mardin Havalimanı’nın adının Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirilmesi, sadece değerli bilim insanına bir övgü olarak değil, aynı zamanda Türkiye’nin ve vatandaşlarının küresel bilim camiasına yaptığı katkıların bir hatırlatıcısı niteliğindedir. Mardin halkı ve bir bütün olarak Türkiye için bir gurur sembolüdür ve biyokimya alanında çığır açan çalışmalarıyla ülkesine onur ve itibar kazandıran bir adama yakışır bir övgüdür.