Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

THY’den Adaylara Müjde! 1,200 Personel Alımı Yapacak

Son yıllarda artan işsizlik

Son yıllarda artan işsizlik rakamları ile istihdam alanındaki sorunların çözümü için devlet destekli proje ve programlar açıklanmaya devam ederken, iş arayan vatandaşlar kamu ve özel sektörde iş ilanları aramaya devam ediyor. Bu kapsamda çeşitli bakanlıklar bünyesinde personel alım duyuruları yapılırken, Türk Hava Yolları’ndan (THY) bir personel alım duyurusu daha geldi. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, THY bünyesinde 1.200 personelin istihdam edileceğini açıkladı. Açıklamaya göre THY, 1000 kabin memuru ve 200 pilot istihdam edecek. Türk Hava Yolları AO’nun 27 bin 860’ı iştiraklerinde ve 35 bin 368’i olmak üzere toplam 63 binin üzerinde personeli bulunuyor.

white airliner on runway

THY Personel Alımı

12.113 kabin ve 5.643 pilot çalıştıran THY, son 2 yıldır personel alımı yapmıyor. THY, 2022 yılı itibarıyla yeni istihdam sağlamaya devam edecek. Dünya Gazetesi’nden Mustafa Kemal Çolak’ın haberine göre Türk Hava Yolları 1.200 personel alacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Ahmet Bolat, “Alacağımız pilot sayısı 200’ü geçecek ama istediğimiz tipi ve uçuşa hazır bulmak zor. 1000’e yakın kabinet ve 100’e yakın departman alımı yapıyoruz” dedi. dedim. 2022’nin başında ücretlerini yüzde 85 artırdıklarını belirten Polat, 6 ayda bir enflasyonun üzerinde iyileştirmeler yaptıklarını da ifade etti.

gray and white airplane on flight near clear blue sky

Ahmet Bolat’ın Açıklamaları

Ahmet Bolat yaptığı açıklamalarda “Şirket kazandıkça mottomuz yatırıma ve çalışanlarına odaklanacak” dedi. Bolat, “Ben göreve geldiğimde bu yılın bütçesi zaten hazırdı ve iyi yapılmış bir bütçeydi. 2022’nin zor bir yıl olacağı başından belliydi. Salgının bu yıl biteceğini az çok tahmin etmiştik. Şimdi yavaş yavaş 2019 rakamlarını yakalamaya başlıyoruz. Aslında bu yıl rakamların 2019’un yüzde 10 gerisinde kalması bekleniyordu ama çok şükür şu an iyi gidiyor” dedi.