Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ankara-Moskova Suriye görüşmeleri ve tahıl anlaşması İstanbul’da başlıyor

Türkiye ve Rusya dışişleri

Türkiye ve Rusya dışişleri bakanlıklarından üst düzey yetkililer, Suriye ve Ukrayna’daki son gelişmelerin yanı sıra tahıl anlaşmasının uygulanmasının gözden geçirilmesi için görüşmelere başladı.

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin 8 Aralık’ta Twitter’da yaptığı açıklamaya göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Vershinin iki günlük görüşmeler için İstanbul’da bir araya geldi. söz konusu.

Rus diplomatın Rusya, Ukrayna, Türkiye ve BM arasındaki tahliye anlaşmasının uygulanmasını kontrol eden İstanbul’daki Ortak Koordinasyon Merkezini ziyaret edeceği de vurgulandı. Türk-Rus görüşmelerinin gündeminde.

Anlaşma, Rusya’nın tarım ürünleri, gübre ve amonyum ihraç etmesini şart koşuyor ancak sevkiyat, ödeme ve sigorta konusundaki ikincil yaptırımlardan kaynaklanan sorunlar ticaretin başlamasını engelliyor.

Ankara ve Moskova, YPG’li teröristlerin varlığına karşı Suriye’nin kuzeyine yönelik yeni bir sınır ötesi harekat hazırlıkları sürerken Suriye’deki iç savaş hakkında da görüş alışverişinde bulunacaklar. Rusya’nın Suriye’nin kuzeyinde birlikleri var ve Türk ordusunun yeni bir saldırısına karşı muhalefetini yineledi. Terör sorununun çözümü için Ankara ile Şam arasında doğrudan görüşmelerin başlatılmasını öneriyor.