Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Soylu Antalya’da gizli bilgiyi verdi! İstanbul’da patlayan bombanın nasıl üretildiğini açıkladı

İçişleri Bakanı, 13 Kasım’da

İçişleri Bakanı, 13 Kasım’da İstanbul’da 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı saldırıda kullanılan bombanın sosyal medya hesaplarında internet üzerinden yapılan toplantı kanalıyla üretildiğini bildirdi.

Antalya’da bakanlığının düzenlediği çalıştayda konuşan Süleyman Soylu , “İstiklal Caddesi’nde patlayan bombanın bir sosyal medya kanalında canlı yayında üretildiğini söyleyebilirim” dedi.

Türk polisi, bombayı yerleştirip olay yerinden ayrılan PKK bağlantılı Suriyeli Ahlam Albashir’i tutukladı. Günler içinde Albaşir’e bağlı çok sayıda PKK’lı gözaltına alındı.

Soylu, “‘Hacı’ kod adlı PKK/PYD üyesi, bu kanalı ABD cep telefonuyla birbirine bağlıyor ve her şeyi tek tek anlatıyor” dedi. “Bombayı nasıl ürettiğini, nereye koyacağını nasıl sipariş ettiğini vb. konularda tüm bilgilere sahibiz.”

Devletin asla masal anlatmadığını, bilgi, tecrübe ve ciddiyetle çalıştığını vurguladı.

Albashir, polise verdiği ilk ifadesinde bombadan haberi olmadığını ve bunun bir torba çikolata olduğunu düşündüğünü söyledi.

Bakan, “’Bilmiyordum’ şeklindeki sözleri gerçeği yansıtmamaktadır” dedi. “Devletin savcıları ve polisi, ağzından dökülen olayın tüm detaylarını kaydetti.”

Albashir’in tutuklanmasının ardından Türk ordusu, Irak’ın kuzeyinde ve Suriye’nin kuzeyindeki PKK hedeflerine büyük bir hava saldırısı düzenledi. Kasım ayı sonunda Ankara, Fırat’ın batısına sınır ötesi kara operasyonu yapılacağını duyurdu.