Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başvuru e-Devlet’ten başladı! Onaydan sonra PTT’den 2,500 TL’ye varan destek

Aile ve Sosyal Politika

Aile ve Sosyal Politika Bakanlığı, kış aylarında ihtiyaç sahibi ailelerin rahatlaması için doğalgaz desteğinde bulunuyor. 900 TL ile 2.500 TL arasında değişen bu destek ödemesinden faydalanmak için başvuruların e-devlet üzerinden yapılması gerekiyor. Başvurusu onaylanan vatandaşlar ödemelerini PTT şubelerinden alabilirler.

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte doğalgaz faturaları da artmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, faturasını alıp PTT’ye giden herkese 2 bin 500 TL’ye kadar nafaka verileceğini açıkladı. Bu destekten yararlanmak isteyen herkes e-devlet portalı üzerinden başvurabilir. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

E-DEVLETTEN BAŞVURULAR

Doğalgaz üretiminden yararlanmak isteyen vatandaşların e-devlet üzerinden başvuru yapması gerekiyor. TR Aile ve İnsan Hizmetleri Dairesi Sosyal Yardım Başvuru Servisi sayfasına TC kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapan adaylar kimlik doğrulaması yaparak kolayca başvuru yapabilirler.

Doğalgaz yardımı ödemeleri yararlanıcının PTT kartına yatırılacaktır. Başvuruya hak kazanan kişiler, doğalgaz faturalarını PTT’ye ibraz ederek yardım talebinde bulunabilirler.

DOĞAL YARDIM BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

DOĞAL YARDIM NE KADAR?

Geçtiğimiz günlerde doğalgaz yardımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık şunları söyledi; “İhtiyaç sahibi haneler için başlattığımız doğal gaz tüketim desteği ile kış dönemi ödemelerimiz başladı. Isı haritasından yararlanarak belirlediğimiz destek tutarımız yıllık 900 TL ile 2.500 TL arasında değişiyor.”

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Hanelerin Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Doğal Gaz Tüketim Yardımı programından yararlanabilmesi için başvuru sahibinin aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

• Türk vatandaşı olarak,

• Finansman programına e-devlet üzerinden başvuru,

• Doğalgaz bulunan ilçede/şehirde ikamet etmek,

• Konut adresinde ön ödemeli veya faturalı bir sayaca bağlı doğal gaz aboneliğinin bulunması

• Ödenecek faturanın özel müşteri grubuna ait olması,

• Sorumlu SYD vakfının uygunluk kararı.