Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Kirişçi müjdeyi verdi; 3 bin 500 PERSONEL alımı yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı önceki günlerde yaptığı açıklama ile sadece İzmir’de olmak üzere 3 bin 500 personel istihdamı yapılacağını belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı ile bağlı ve bağlı kuruluşlarının 2023 yılı bütçesinin görüşüleceği TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunum yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bir girişimde bulunuyor.

KIRSAL KALKINMA PROJELERİNE 27,3 MİLYAR LİRA HİBE

Vahit Kirişci, kırsal kalkınma desteklerinin çiftçilerin teknik gelişimine büyük katkı sağladığını belirterek, kırsal yatırım destekleri Kalkınma İşleri programı, IPARD ve Kırsalda Uzman Eller kapsamında 86 bin 500 projeye ve 253 bin kişiye toplam 27,3 milyar TL hibe sağladığını belirtti. Proje.

Kirişci, bugüne kadar 42 ilde uygulanan programı 81 ile yaygınlaştıracaklarını belirterek, önümüzdeki yıl IPARD 3 programını başlatacaklarını duyurdu.

Kentsel tarım vizyonunun temel aracı olan tarımda ihtisas organize sanayi bölgesi projelerinin sayısını 57’ye çıkardıklarına dikkat çeken Kirişci, “Bugünkü fiyatlarla bu bölgelere 750 milyon liralık alt yapı kazandırdık. “İnşaat devam ediyor. Şimdi Balıkesir’de dünyanın en büyük jeotermal ısıtmalı tarım OSB’sini yapacağız. Sadece İzmir’de  olmak üzere 3 bin 500 yeni istihdam oluşturacağız.” dedi.