Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ön lisans mezunlarına müjde Bakanlıktan; Binlerce sekreter alımı yapılacak

Sağlık Bakanlığı, 32.000 sağlık

Sağlık Bakanlığı, 32.000 sağlık çalışanı alımının 15.537’sini tıbbi sekreter alımına tahsis ettiğini söyledi. Konuyla ilgili Bakan Koca, “Yakında 15 bin 537 tıbbi sekreter arkadaşımız daha aramıza katılacak. Bu sayı kısa süre içinde 32 bine ulaşacak” sözlerini kullandı. Sağlık Bakanlığı personel alımları kamu personel seçme sınavı (KPSS) sonuçlarına göre ÖSYM tarafından merkezi alım ile gerçekleşmektedir. Burada tıbbi asistan işe almayla ilgili sık sorulan soruların yanıtları bulunmaktadır.

BİNLERCE SEKRETER ALIMI YAPILACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanı alımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Koca, yaptığı açıklamada tıbbi sekreter alımlarının olacağını da belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Çok yakında 15.537 tıbbi sekreter kız arkadaş daha aramıza katılacak. Bu sayı kısa sürede 32.000’e ulaşacak. Her poliklinikte tıbbi sekreterimiz varsa sağlık sistemimizde bu rakamlarla ölçülemeyecek bir değişim bekliyoruz. Çünkü anahtar kelime iletişimi yönetmek”

TIP SEKRETERİSİ PERSONEL TAHSİSİ NASIL OLACAK?

Sağlık Bakanlığı tıbbi sekreterinin işe alım duyurusuna göre 15.537 çalışan işe alınacak. İşe Alım Rehberi yayınlandı.

TIBBİ PERSONELİ DAĞITIM EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

TIBBİ SEKRETER ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILIR?

Ortaokul, önlisans ve lisans düzeyinde tercih edilebilecek sözleşmeli kadro pozisyonları ve başvuru koşullarının ana hatlarıyla belirlendiği KPSS-2022/11 Tercih Kılavuzuna göre adaylar tercihlerine göre 30 Kasım – 5 Aralık tarihleri ​​arasında başvuru yapabilecekler. ÖSYM internet sitesinde yer alan kılavuz. kimlik numarası ve şifre ile.

BAŞVURU ŞARTLARI SAĞLIK BÖLÜMÜ TIBBİ SEKRETER

1.1. Bu Kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonları tercih edecek adayların 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendinde, aynı Kanunun 48 inci maddesinde ve Sözleşmeli Personel İstihdam Esaslarına İlişkin Esaslarda belirtilen şartları taşıması gerekmektedir.

1.2. Bu kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara başvuran adayların TC vatandaşı olması gerekmektedir. Uyruğu KKTC ve/veya 2527 sayılı Kanun kapsamına giren adaylar, mavi kart sahibi olup 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28. maddesi uyarınca Mavi Kart Kütüğüne kayıtlı olan adaylar ve yabancı uyruklu adaylar sınava giremezler. bir seçim.

1.3. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturmaları ve Arşiv Araştırmaları Kanunu hükümlerine göre atama, arşiv araştırması sonucuna göre yapılmaktadır.

1.4. SGK’dan aylık alanlar ve 65 yaş üstü kişiler çalıştırılmamaktadır.

1.5. Statüsü “Genel ve Özel Başvuru Koşulları”na uymayan adaylar ile sözleşmede kararlaştırılan pozisyonun niteliklerini taşımayan ve gerekli nitelik ve koşulları sağladığı halde istenen belgeleri son başvuru tarihine kadar sunmayan adaylar, atanmayacak.

1.6. İlgili alanda Yüksek Lisans/Doktora derecesine sahip olduğu için Odyolog, Perfüzyonist, Konuşma ve Dil Terapisti ve Sağlık Fizikçisi pozisyonlarını seçme hakkı bulunan adayların işe alım ekranında uygun seçeneği seçmeleri gerekmektedir. Uygun seçeneği işaretleyen adayların uygun sözleşme kalemlerini seçmelerine izin verilir. Adaylar beyanlarından sorumludur. Bu alanda yanlış, yanıltıcı veya yanlış bilgi veren adaylar yerleştirmeden itibaren tüm haklarını kaybederler. Yanlış, yanıltıcı veya gerçeğe aykırı bilgi veren adaylar, yerleştirilseler dahi Sağlık Bakanlığı tarafından atanmayacaktır.