Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asgari ücrette son 50 yılın en yüksek zammı gelebilir! İşte o dev rakam

Son dakika haberi… 2023

Son dakika haberi… 2023 asgari ücret zammı merak edilirken yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Hem Bakan Bilgin hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışanlara enflasyondan daha yüksek bir oranın geleceğini işaret etmişti. Son dakika haberi… Ocak 2023 asgari ücret zammı için zaman daraldı. Aralık ayında toplanması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısının ardından nihai zam belirlenecek.

Kuliste 2023 yılı asgari ücret için pek çok oran ve tahmin kulis konuşuluyor. Anlaşmaya ve matematiğe bağlı olarak alınacak kararın ardından yeni asgari ücretin 7.500 ile 10 bin TL arasında olacağı söyleniyor. Ancak bir sayı tüm hesaplamaları geride bırakır…

YÜZDE 55 GİBİ BİR RAKAM GELEBİLİR

Trhaber’de yer alan habere göre: Asgari ücrete odaklanan 4 farklı senaryo ortaya çıktı. Ocak 2023 itibariyle asgari ücrete yüzde 24 ile yüzde 55 arasında zam gündemde. Asgari ücrette yüzde 24 artış olursa yeni rakam 6.800 TL olacak. %40’lık bir artış bunu 7.700 liraya çıkaracak. Yüzde 47’de bu rakam 8.085 TL’ye çıkacak. Uygulanacak zam oranı yüzde 55 olursa yeni yılda asgari ücret 8 bin 500 TL’ye çıkacak.

Ancak bu bile tek bir işçinin asgari yaşam maliyetini karşılamıyor. Peki, tahmin edilen rakamlar işçilerin geçimine nasıl katkı sağlayacak? TÜRK-İŞ’in yaptığı araştırmada dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

MALİYETLER HESAPLANACAK

TÜRK-İŞ’in açıkladığı verilere göre tek bir çalışanın aylık asgari yaşam maliyeti 9.705 TL oldu. Bunun sadece 2.242 lirası gıda harcamalarına gidiyor. Show Main News’de yer alan habere göre kalan 7 bin 763 TL konut, giyim, ulaşım ve sağlık harcamalarından oluşuyor.

Bir yanda çalışanlar, diğer yanda işverenler var. Asgari ücret yüzde 55 artarak net 8.500 TL’ye çıkarsa işverene maliyeti 11.750 TL’ye ulaşacak. İşverenlerden gelen açıklamalara bakıldığında bu rakamın asgari ücret için üst sınır olarak göründüğü belirtiliyor.