Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FTX yetkilileri uyardı; hemen bunları yapın! Acil uyarı verildi

600 milyon dolardan fazla

600 milyon dolardan fazla kripto para, Cuma günü geç saatlerde kripto şirketi FTX’in iflas etti. Kısa süre sonra FTX, resmi Telegram kanalında saldırıya uğradığını belirterek, kullanıcılara yeni yükseltme yüklememeleri ve tüm FTX uygulamalarını silmeleri talimatını verdi. “FTX saldırıya uğradı. FTX uygulamaları kötü amaçlı yazılımlardır. Onları sil. Sohbet açık. Truva atlarını indirebileceği için FTX sitesine gitmeyin,” diye yazdı FTX Destek Telegram sohbetinde bir hesap yöneticisi. Mesaj, FTX Baş Hukuk Müşaviri Ryne Miller tarafından sabitlendi.

Zincir üstü verilere göre, çeşitli Ethereum tokenlerinin yanı sıra Solana ve Binance Smart Chain tokenleri FTX’in resmi cüzdanlarından çıktı ve 1 inç gibi merkezi olmayan borsalara taşındı. Hem FTX hem de FTX US etkilenmiş görünüyor.

Miller akşamın erken saatlerinde “borsalar arasında ftx bakiyelerinin konsolidasyonu ile ilgili cüzdan hareketleriyle ilgili anormallikleri araştırdığını” tweetledi.

FTX liderliği tarafından resmi olarak ele alınmayan transferler, görünüşe göre kullanıcı fonlarında milyarlarca dolar kaybettikten sonra firmanın resmen Bölüm 11 iflas koruması için başvuruda bulunduğu gün geldi.
Devamını oku: Bankman-Fried’in Bahamalar’daki Oda Arkadaşları Kabalı, Kripto İmparatorluğunu Çalıştırdı – ve Tarihlendi. Diğer Çalışanların Çok Sorusu Var

Birçok FTX cüzdan sahibi de FTX.com ve FTX US cüzdanlarında 0$ bakiye gördüklerini bildiriyor. FTX’in API’si çalışmıyor gibi görünüyor, bu da bunu açıklayabilir.

Twitter’da, kripto para topluluğu üyeleri, hızlı bir şekilde , FTX ve FTX US’nin eşzamanlı ve sofistike hacklerinin potansiyel bir iç işin göstergesi olduğuna işaret ederek , çıkışların Bankman-Fried’in yakın çevresinden bir üye tarafından koordine edilmiş olabileceği konusunda spekülasyon yapmaya başladı. Twitter dedektifi ZachXBT Cuma gecesi “birden fazla eski FTX çalışanı bana bu transferleri tanımadıklarını doğruladı” diye tweet attı.
FTX cüzdan adresi herkes tarafından bilinir hale geldikçe, “cumsock.eth” ve “downsyndromemonkey.eth” gibi adlara sahip troller, borsaya küçük meblağlarda para göndererek bazı gözlemciler arasında kafa karışıklığına neden oldu. saldırı.

Doğu saatiyle gece yarısına kadar, FTX’in oturum açma portalı kullanılamıyordu (site hala çevrimiçi), kullanıcılara oturum açmaya çalıştıklarında 503 hatası veriyor. Sunucu kullanılamadığında, genellikle bakım nedeniyle kapalı olduğundan veya erişime kapalı olduğundan 503 hatası oluşuyor.