Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Resmi gazetede onaylandı; O ülke vatandaşları Türkiye’ye vizesiz girebilecek

Resmi Gazete’de yayınlanan karara

Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, Macar kimlik kartı sahipleri Türkiye’ye yapılacak turistik ziyaretlerde vize başvurularından muaf tutulacak.

Doğu Avrupa ülkesi vatandaşları artık maksimum 90 gün ikamet süresi ile Türkiye üzerinden vizesiz seyahat edebilecek veya transit geçebilecek.

“6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 18 inci maddesi uyarınca, Macaristan kimlik kartı sahiplerine her 180 gün içinde en fazla 90 gün ikamet süreli turistik seyahat ve transit geçişlerinde vize muafiyeti sağlanmasına karar verilmiştir. gün” kararı çıktı.

Türkiye ile Macaristan arasındaki ikili ilişkiler son yıllarda siyaset, ekonomi ve kültür olmak üzere her alanda zirveye ulaştı.

İkili üst düzey ziyaretler ve istişare mekanizmaları sayesinde her alanda sıcak ilişkilere sahip olan iki ülke, 2013 yılında stratejik işbirliği anlaşması ile ilişkileri stratejik bir düzeye taşıdı. Aynı yıl Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi de kuruldu. iki yılda bir toplanan Türkiye cumhurbaşkanı ve Macaristan başbakanı tarafından yönetiliyor.