Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni bir WhatsApp dolandırıcılığı: saniyeler içinde binlerce euro dolandırıldı

Şu anda WhatsApp’ta bir

Şu anda WhatsApp’ta bir dolandırıcılık dolaşıyor. Yetkili, en kötü durumda binlerce avronun çok kısa sürede dolandırılabileceği konusunda uyardı.

Dolandırıcılar, 2021 yazından bu yana WhatsApp ve diğer sohbet uygulamaları aracılığıyla çoğunlukla yaşlı kurbanların paralarını ele geçirmeye çalışıyor. İşin püf noktası genellikle çok benzer: kullanıcı, oğlunun/kızının yeni bir numarası olduğu bahanesiyle bilinmeyen bir numaradan yazıyor.

Dolandırıcılar daha sonra, yeni telefon numarası nedeniyle internet bankacılığıyla ilgili sorunlar yaşadıklarını ve bu nedenle acil bir transfere ihtiyaçları olduğunu iddia ediyorlar. Bunu yaparsanız, genellikle yüzlerce hatta binlerce avro gitmiş olur. Parayı geri alma şansı çok zayıf.

WhatsApp son zamanlarda SMS yoluyla da dolandırıldı

LKA’nın yazdığı gibi , siber suçlular son zamanlarda yalnızca Messenger’ı değil, aynı zamanda SMS yoluyla da kullanmaya çalışıyorlar. Artık çoğu kişi haberci saldırılarını biliyor, bu yüzden kulağa mantıklı gelen metin mesajları kullanılıyor. Ancak dolandırıcılar, kurbanınızın dolandırıcılığa düştüğünden emin olduktan sonra sizinle WhatsApp üzerinden iletişime geçecekler.

Çocuklarınızdan gelen iddia edilen mesajlara kapıldıysanız, mümkün olan en kısa sürede bankanızı/kredi kurumunuzu bilgilendirmelisiniz. Konuşmaların ekran görüntülerini alın ve yerel polis karakolunuza şikayette bulunun.