Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzmanlar açıkladı; Kediye sadece kuru mama verenler dikkat

Kedi sahipleri, her kedinin

Kedi sahipleri, her kedinin kendine özgü bir kişiliği olduğunu bilir, ancak evcil hayvan sahiplerinin bilmesi gereken bazı kurallar vardır. 

Insider, kedi sahiplerinin bazen yanlış anladığı birkaç şeyi vurgulamak için veteriner hekimlere ve veteriner teknisyenlerine danıştı. 

Onları zararlı ev bitkilerine maruz bırakmaktan kazara insanları tırmalamak için eğitmeye kadar, tüylü arkadaşınıza yapabileceğiniz en kötü şeylerden birkaçı:

Dikkati asla kedinize zorlamayın.

Veteriner Wendy Hauser , Insider’a evcil hayvan sahiplerinin bir kediyi asla havasında değilken sosyalleşmeye veya kucaklaşmaya zorlamaması gerektiğini söyledi. 

“Kedi sahipleri, kedileri üzerinde zorlamamalıdır. Kediler insanların ilgisini çekmesine rağmen, köpeklerden daha küçük dozlarda ve kendi hallerine göre severler . Sahipleri, kedi arkadaşlarının bu temel ihtiyacına saygı göstermeli ve asla kedilerin dikkatini üzerine çekmemelidir. onları kendi istekleri dışında tutuyorlar,” dedi.

Kediler için güvenli olup olmadıklarını kontrol etmeden önce bitkileri evinize getirmeyin.

“Kediler için zehirli olmadıklarından emin olmadan önce bitki veya çiçekleri asla evinize getirmeyin. Genellikle çiçek buketlerinde bulunan zambaklar kediler için oldukça zehirlidir ve bu bitkinin herhangi bir parçasının tüketilmesi böbrek yetmezliğine yol açabilir. ve ölüm,” veteriner ve yazar Ruth MacPete Insider’a söyledi. 

Zambaklar kediler için o kadar zehirlidir ki, Zambak içeren bir vazoda suyu yudumlamak bile böbrek hasarına yol açabilir.

Kediler için zehirli olan bitkilerin daha eksiksiz bir listesi için ASPCA’nın Hayvan Zehir Kontrol Merkezi sitesine bakın.

Kedinizin iplik veya iple oynamasına izin vermeyin.

PurringPal ile hayvan beslenme uzmanı ve eski veteriner teknisyeni Jaimee Alsing, Insider’a ipliğin kediler için güvenli olmayan bir oyuncak olduğunu söyledi. 

Alsing, “İpliğin veya ipin yutulması, veterinerlerin lineer bir yabancı cisim dediği şeye neden olabilir. İpliği geçirmeye çalışırken bağırsaklar ezilir ve düğümlenir. Bu, bağırsakların cerrahi olarak çıkarılması gereken bölümlerinin ölümüyle sonuçlanır” dedi. 

Kedi için güvenli olduğu onaylanan oyuncaklar, kedi eğlencesi için çok daha iyi bir seçenektir. Evcil hayvanlarınızın oyuncaklarından herhangi birinin uygunluğundan emin değilseniz veterinerinize danışın. 

Kedilere “elle oynamayı” öğretmeyin

İster lazer işaretçi ister hafif bir kablo olsun, kediler kendi yollarında hareket eden şeylere vurmayı severler.

Ancak oyun süresi boyunca sahipleri kendi ellerini yem olarak kullanmaktan kaçınmalıdır. 

“Sahipler asla kedileriyle ‘el oynama’ yapmamalıdır. Bunun nedeni, kedilerin avlarını kovalamak ve avlamak için kablolanmış olmalarıdır. İnsanlar kedilerine ellerin avlanmaya uygun nesneler olduğunu öğrettiğinde, sonuç genellikle nahoş ve hem insanlar için hem de potansiyel olarak tehlikelidir. ve kedi,” dedi Hauser. 

Kedinizle oynamanın daha uygun bir yolu, aracı olarak cansız bir nesne (genellikle bir oyuncak) kullanmaktır.

Kedinize sadece kuru mama vermekten kaçının.

Alsing, Insider’a, kedilerin kuru ortamlarda yaşamaya adapte olduklarını ve doğru beslenmeyle sunulurlarsa tüm sularını yiyeceklerinden alabileceklerini söyledi.

Ve kediler susadıklarında su içmek için güçlü bir dürtüye sahip olmadıklarından, onları yiyecek kullanarak sulu tutmak çok önemlidir. 

“Çok su içiyor gibi görünen kediler bile yeterince su içmiyorlar. Kronik dehidrasyon çok sık diş çürümesine, mesane taşlarına ve idrar yolu enfeksiyonlarına yol açar. Günlük bir öğün ıslak mama ekleyerek birçok sağlık sorunu önlenebilir.” kedinizin diyetine,” dedi Alsing. 

Ayrıca, konserve yiyeceklerdeki kalorilerin daha yüksek bir kısmı yağdan geldiğinden, kedileri ara sıra konserve yiyeceklerle beslemenin obeziteye yol açacağına dair yaygın bir yanlış kanı vardır. Ancak Alsing, konserve yiyeceklerin daha yüksek su içeriği nedeniyle ıslak yiyeceklerin aslında aynı hacimdeki kuru yiyeceklerden daha düşük kalorili olduğunu açıkladı.