Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Daha da kötüye gidecek!’ Evinizde asla görmezden gelmemeniz gereken sorunlar! Binlerce lira zarar edebilirsiniz

Evinizdeki görünür hasarı görmezden

Evinizdeki görünür hasarı görmezden gelmek size pahalıya patlayabilir. İç mekanlarda duyulan birçok ‘tuhaf’ ses genellikle fark edilmez. Islık çalan pencereler, tıslayan radyatörler ve damlayan muslukların düzeltilmesi kolay olsa da, uzmanlar bunları çözülmeden bırakmanın size binlerce liraya varan büyük bir faturaya yol açabileceği konusunda uyardı.

Evinizdeki olağandışı sesler, genellikle aynı ortak suçlulardan kaynaklansalar da, birçok nedenden dolayı olabilir. Pencereler, kazanlar, radyatörler, duvarlar ve musluklar zaman zaman garip sesler çıkarabilir, bu da çoğu zaman bir şeylerin yanlış gittiği ve düzeltilmesi gerektiği anlamına gelir. Toolsstation’daki bir uzmana göre, bu sorunlardan bazıları mülkünüzün ısınmasını doğrudan etkileyebilir, bu da faturalarınızı  ödüyor ve tam etkiyi alamayabileceğiniz anlamına geliyor. 

Yaşam maliyeti artmaya devam ederken, evinizi düzenli olarak kontrol etmek ve sorunları olabildiğince çabuk çözmek her zamankinden daha önemli. Çoğu sorun nispeten “basit düzeltmeler” olsa da, Toolstation harekete geçmek için çok uzun süre beklemenin çok daha pahalıya mal olabileceğini açıkladı – özellikle de haşereler, sıhhi tesisat ve ısıtma sorunları söz konusu olduğunda.

Islık çalan pencereler

Bir sözcü şunları söyledi: “Islık sesi, büyük olasılıkla, kötü takılmış kapı ve pencerelerden gelen bir hava akımı olduğu anlamına gelir. Bu, contalar ve hava akımı önleyici ile sabitlemek için tahmini olarak 5-10 sterline mal olabilir.

“Çekimleri durdurmak basit bir çözüm, ancak göz ardı edilirse daha da kötüleşecek. Ayrıca, soğuk havanın içeri girmesine izin vermenin yanı sıra, sıcak havanın dışarı çıkmasına da izin veriyorsunuz, bu da evinizi çok daha az enerji verimli hale getiriyor.”

Tıslayan radyatör

Kaloriferinizden en iyi şekilde yararlanmak için radyatörlerinize bakmak çok önemlidir, bu nedenle bir “tıslama” sesi duyarsanız, muhtemelen radyatörlerin havasını almanız gerektiği anlamına gelir.

Bu ucuz düzeltmenin maliyeti sadece 1-3 £, ancak sese yüksek sesle çarpma veya diğer sesler eşlik ederse çok daha fazla olabilir.

Chesire merkezli uzman bir ticaret uzmanı olan Mark’a göre, radyatörünüzü tıslamak, orijinal sorundan çok daha kötü olan başka sorunlara yol açabilir.

“Öncelikle sıkışmış hava, açık olmasına rağmen ısınmanızın azalması anlamına gelir, paranızı boşa harcar. Yeterince uzun süre bırakmak, tüm sisteminizde takılma sorunlarına neden olur ve sonunda bir servis çağırmak zorunda kalırsınız. Bu, onarım maliyetini önemli ölçüde artıracaktır.”

Kazandan gelen sesleri kulak verin

Güvenlik açısından, kazanınızdan gelen sesler her zaman derhal araştırılmalıdır.

Toolsstation’a göre, bir “köpürme” veya “patlama” sesi, düşük basıncı veya düzeltmesi tahmini olarak 75-300 £ arasında bir maliyete sahip “kedi yavrularını” gösterebilir.

Ticaret uzmanı Mark şunları söyledi: “Bu ses ya düşük su basıncı ya da daha ciddi olarak kaynama olabilir. Bu, ısı alışverişinin aşırı ısındığı ve buhar kabarcıkları ürettiği zamandır.

“Kabarcıklar daha soğuk bir alana hareket ettiğinde, bu köpürme sesini çıkarırlar. Eğer ikincisiyse, bunun için bir ısıtma uzmanının aranması gerekir.”

Duvarlarda tırtık sesleri böceklere haşereler işaret

Geceleri duvarlarınızda bu sesi duymak sadece olağandışı değil, aynı zamanda acil bir meseledir. Toolstation, çoğu durumda bunun ciddi bir haşere sorununun işareti olduğunu açıkladı.

Dediler ki: “Bu, farelerin veya farelerin temellerdeki bir açıklık veya küçük bir delikten eve girme yolunu buldukları anlamına gelebilir. Bu, evin etrafında küçük pislikler, diş izleri veya keskin kokular bulmakla eşleştirilebilir.”

Bu sorunu tek başına çözmek kolay değildir, bu nedenle ortalama maliyeti 90 ila 240 £ arasında olan bir haşere kontrol uzmanı çağırmanız gerekecektir.

Mark, bu göz ardı edilirse, haşerelerin duvarlarınızın içinde bir yuva oluşturabileceğini ve önemli telleri çiğnemeye başlayabileceğini açıkladı. Sonuçta bu daha ciddi sorunlara neden olabilir ve haşere kontrolüne ek olarak bir elektrikçi çağırmanız gerekeceğinden düzeltme maliyetini artırabilir.