Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Ekstra temizleme gücü’ için doğal çamaşır yıkama ipuçları! giysileriniz de daha uzun süre dayanabilir

Çevre dostu bir ev

Çevre dostu bir ev ve yaşam tarzı uzmanı, yıkamanızı hızlandırabilecek ve hatta kıyafetlerin daha uzun süre en iyi şekilde görünmesini sağlayabilecek üç kolay çamaşır değiştirmeyi paylaştı.

Artan faturalar birçok İngiliz’i çamaşırlarıyla başa çıkmak için uygun maliyetli yeni yollar bulmaya zorluyor , ancak bu para tasarrufu sağlayan değişikliklerden bazıları çevreye ve hatta giysilerinizin ömrüne de fayda sağlayabilir. Instagram’da My Plastic Free Home’dan Kate ve çevre dostu mağaza The Natural Living Shop’un ( @the.natural.living.shop ) arkasındaki itici güçlerden biri olan TikTok ( @my_plastic_free_home ), konuştu. en çevre dostu çamaşır yıkama tüyolarını paylaşın.

“Çamaşırlarınızı daha çevre dostu hale getirmek için yapabileceğiniz çok şey var ve bazı ipuçları çok kolay” dedi. “Öncelikle çamaşır makineniz için doğru miktarda çamaşır eklediğinizden emin olun.”

Hayat pahalılığı krizi baş gösterirken, tüm kirli çamaşırlarınızı tek seferde çamaşır makinesine atmaya çalışmak cazip gelebilir.

Ancak bu, makinenizin her bir giysiyi düzgün bir şekilde temizlemesini engelleyebilir  ve hatta giysilerin küf kokmasına neden olabilir.

Uzmanlar ayrıca aşırı yüklemenin, özellikle yüksek hızda dönerken tambur içindeki basıncı artırdığına dikkat çekiyor. Bu, potansiyel olarak tambur yataklarına zarar verebilir ve hatta cam kapının kırılmasına neden olabilir.

Giysiler kauçuk kapı contasına zorlanırsa, tambur döndükçe işaretlenebilir ve hatta yırtılabilirler. Bunun yerine, yükleme sırasında çamaşır makinesi tamburunun üstünde eller genişliğinde bir boşluk bırakmak en iyisidir. Bu kabaca tamburun dörtte üçünü doldurmaya eşittir.

Ardından, döngü sıcaklığınızı seçme zamanı. Kate, “Soğuk havalarda yıkama aynı zamanda enerji ve para tasarrufu sağlamanın ve hatta giysilerinizin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olmanın harika bir yoludur,” dedi.

“Giysilerinizi ipte kurutmak için de aynı şekilde. Çamaşır kurutma işleminize gereksiz ısı eklemek kıyafetlerinizin ömrünü kısaltıyor ve biz bunu istemiyoruz.”

Kış aylarında içeride bir kurutma rafı kullanıyorsanız, takılabilir bir fan kullanmak, havayı giysilerinizin etrafında dolaştırarak kuruma süresini hızlandırmaya yardımcı olabilir.

Lekeleri çıkarmak için sıcak bir yıkamanın gerekli olduğunu düşünebilirsiniz, ancak Kate’in temizleme gücünü soğuk bir şekilde artırmak için kolay bir hilesi var. “Ekstra temizleme gücü için çevre dostu bir deterjan kullanıyorum ve beyazlarıma bir yemek kaşığı sodyum perkarbonat ekliyorum” dedi.