Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ön camınızda bir çatlak mı var? Bu numara ile arabanızın ön camını kendiniz tamir edin

Bu numara ile arabanızın

Bu numara ile arabanızın ön camını kendiniz tamir edebilirsiniz.

Muhtemelen hepimiz daha önce orada bulunduk: Otobanda sürüyorsunuz ve sonra birdenbire bir çakıl taşı fırlıyor ve ön camınızda kötü bir çatlak bırakıyor. O küçük çatlak o anda hala küçük bir sorun olabilir, ancak onu orada bıraktığınız zaman daha da büyüyeceğini bilirsiniz.

Bu kullanışlı ipuçlarıyla, ön camınızdaki bir çipi veya çatlağı kendi başınıza onarabilirsiniz.

Soğuk hava

Soğuk havalarda arabanızla gerçekten yapmamanız gereken birkaç şey var:

  • Sıcak su: Arabanızın camları donmuşsa, asla  üzerlerine sıcak su dökmemelisiniz Pencerenizde dev bir çatlağa neden olma riskiyle karşı karşıya kalırsınız ve sonra devam etmeyi düşündüğünüz o sürüşe gidemezsiniz. Ayrıca, size oldukça pahalıya mal olacak.
  • Gazete: Ön camınızı gazetelerle örtmeyin. Bunlar pencereye yapışıp donabilir ve muhtemelen onları bir daha çıkaramayacaksınız. Arabanızı sürmeniz gerektiğinde pek kullanışlı değil.
  • Motor: Camlarınızı kazımaya başlamadan önce motorunuzu çalıştırmayın. Kazımaya biraz yardımcı olmaz ve olan tek şey, çok fazla kötü kimyasal solumanızdır.
  • El freni: El frenini olduğu gibi bırakmalısınız. Soğuk olduğunda, donma riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Bunun yerine takoz kullanabilir veya arabanızı park edebilirsiniz.
  • Arabayı çalıştırma: Arabanız çalıştırmada biraz sorun mu yaşıyor? Radyo, ısıtma ve ışıklar gibi gücü tüketen her şeyi kapatın ve tekrar deneyin. Arabanız çalıştığında, diğer tüm şeyleri tekrar açabilirsiniz.

İyi bakmanıza rağmen ön camınız çatlıyor mu? Sizin için harika bir numaramız var! Okumaya devam edin ve videoyu izleyin!

Ön camınızı tamir etmek

Aşağıdaki videoda ChrisFix’ten Chris, ön camınızdaki küçük bir çatlağı birkaç basit adımda nasıl onaracağınızı açıklıyor. Pencereyi cam temizleyici mikrofiber bir bezle temizleyerek başlar. Önce beze uygulayın, doğrudan camın üzerine püskürtmeyin! Chris daha sonra, pencerenizi tekrar şekle sokmanıza yardımcı olacak birkaç parça içeren ucuz bir ön cam tamir takımı kullanır. Nasıl yaptığını bilmek ister misin? Aşağıdaki videodaki talimatların geri kalanına bir göz atın!