Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni bir çalışma, 7 dakika civarı ‘tempolu yürüyüş’ yapan kişiler dikkat

Egzersiz kalp sağlığı için

Egzersiz kalp sağlığı için harikadır, “kötü” kolesterol seviyelerini düşürür ve kan basıncınızı düşürmeye yardımcı olur. Ancak, daha yoğun egzersiz yapmak egzersizin faydalarını artırabilir.

Koroner kalp hastalığı , her yıl 64.000 İngiliz’in ölümünden sorumludur. Ancak bilim adamları, bunun nasıl önleneceği hakkında giderek daha fazla şey öğreniyorlar. Yürüyüş gibi aerobik egzersizlerin yardımcı olabileceği iyi bilinmektedir. Ancak yeni araştırmalar, yürüyüşünüze biraz hız eklemenin de yardımcı olabileceğini gösteriyor.

European Heart Journal’da 27 Ekim Perşembe günü yayınlanan bir araştırma, günlük tempolu yürüyüşün kalp hastalıklarını önemli ölçüde önlemeye yardımcı olabileceğini buldu.

Leicester Biyomedikal Araştırma Merkezi ve Cambridge Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, egzersiz ve kardiyovasküler hastalıklarla ilgili eğilimleri ortaya çıkarmak için 80.000’den fazla Britanyalının sağlık verilerini analiz etti.

Egzersiz rejimi yüzde 20 orta-şiddetli egzersizden oluşan kişilerde kardiyovasküler hastalık oranının, yalnızca yüzde 10’luk orta-şiddetli egzersiz yapanlara kıyasla yüzde 14 daha düşük olduğunu tespit ettiler.

Araştırmacılar tarafından yapılan bir basın açıklaması, bunun “günlük 14 dakikalık bir yürüyüşü 7 dakikalık tempolu bir yürüyüşe dönüştürmeye” eşdeğer olduğunu açıkladı.

Araştırmacılar ayrıca, genel fiziksel aktivite miktarı arttığında kalp hastalığı oranının değişmediğini, ancak orta-şiddetli egzersizden oranın aynı kaldığını keşfettiler.

Kardiyovasküler hastalık, koroner kalp hastalığı ve felç dahil olmak üzere kalp ve kan sağlığını etkileyen durumları tanımlayan geniş bir terimdir.

John Hopkins Medicine, egzersizin kan basıncını düşürmek de dahil olmak üzere kalbe çeşitli fiziksel faydalar sağladığını açıklıyor.

Sağlık şunları söyledi: “Egzersiz, kalp atış hızını yavaşlatmak ve kan basıncını düşürmek için (dinlenme sırasında ve ayrıca egzersiz yaparken) beta bloker ilaç gibi çalışır. Yüksek tansiyon, kalp hastalığı için önemli bir risk faktörüdür.”

Geçmişte yapılan araştırmalar ayrıca, egzersizin “iyi” HDL kolesterol düzeylerini artırırken “kötü” LDL kolesterol düzeylerini azaltabildiğini bulmuştur.

Yüksek LDL kolesterol seviyeleri, kan damarlarınızın duvarlarında yağlı maddelerin birikmesi olan ateroskleroza yol açabilir.

Ateroskleroz, kanın kalbe (kalp hastalığını karakterize eden) ve inme durumunda beyniniz gibi diğer organlara ulaşmasını engeller.

Araştırmada, araştırmacılar, Birleşik Krallık’tan yarım milyon kişinin sağlık kayıtlarını içeren büyük ölçekli bir veri tabanı olan Birleşik Krallık Biobank’a kayıtlı 88.412 orta yaşlı yetişkinin egzersiz verilerine baktılar. Bu araştırmaya katılan 88.412 kişi, Birleşik Krallık Biobank araştırmasının bir parçası olarak bir hafta boyunca bileklerine fitness izleme cihazları taktı.