Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzman açıkladı; Elektrik faturanızı yılda 727 lira azaltabilecek saç kurutma makine tüyosunu paylaşıyor

Geçim maliyeti krizi, birçok

Geçim maliyeti krizi, birçok ailenin kış ayları yaklaşırken aylık finansmanı çok yakından takip etmesine neden oldu. Enerji faturaları artmaya devam ediyor ve kış mevsiminden önce insanlar ısıtma sistemlerinin mümkün olduğunca verimli çalışmasını sağlamaya çalışacaklar.

Birçoğunun bilmediği bir şey, radyatörünüzün doğru şekilde temizlenmesini sağlamak faturalarınızı çok büyük bir miktar aşağı çekebilir.

Bir ısıtma uzmanı olan ve saç kurutma makinesi kullanmanın size yılda 727 lira tasarruf sağlayabileceğini söyledi. Enerji faturalarınızı azaltmak için radyatörünüzdeki tozu ve kiri temizlemek için herhangi bir saç kurutma makinesini kullanabileceğinizi açıkladı.

Bir konvektör radyatörün kanatçıkları arasına yerleşen toz, ısının kaçmasını önleyebilir, bu da radyatörünüzün bir odayı ısıtmak için daha çok çalışması gerektiği anlamına gelir.

O zaman doğru önlemleri almanız ve radyatörlerinizi yılda en az bir kez iyice temizlemeniz ve biriken tozların üzerinde durmanız önemlidir. Bunu temizlemenin en kolay yolu ise saç kurutma makinesidir.

Ancak, bunu günlük veya haftalık temizlik rutininizin bir parçası haline getirerek tüm yıl boyunca birikmeyi azaltmış olursunuz. Enertek International’ın araştırmasına göre, kirli bir ısıtma sistemi, enerji faturalarınızı %25’e kadar artırabilir.

İşte yapmanız gerekenler:

Birinci adım: Kalorifer Radyatörlerinizi kapatın ve kir ve tozu toplamak için altlarına bir havlu koyun.

İkinci adım: Saç kurutma makinenizi en yüksek ayara getirin ve başlığı radyatörünüzün arkası ile duvar arasındaki boşluğa doğrultun.

Bu, radyatörün altına koyduğunuz havlu üzerindeki toz ve kiri üfler ve konvektör kanatlarında toz ve kir birikmesini önler.

Not: 727 liralık rakam tahmini olarak verilmiştir.