Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tesisat uzmanı uyardı; giysileri kurutmak için petekleri kullanmayın! İşte nedeni…

Birçok hane, yaşam maliyeti

Birçok hane, yaşam maliyeti krizi devam ederken kış aylarından korkuyor.

İrlanda Hükümetinin artan maliyetlerin üstesinden gelmek için bir dizi önlemi duyurmaya başlamasıyla Salı günkü Bütçede bir miktar rahatlama sağlanacağı umulmaktadır.

Soğuk aylarda haneler için birincil endişe, giysileri kurutmanın ekonomik yollarını bulmaktır.

Bazı günler dışarıda çamaşır kurutmak bir seçenek olmayacak, bu yüzden çoğu kişi çamaşır kurutma makinesi, iç mekan giysi rafı kullanmaya veya radyatörlerde yer kullanmaya yönelecek.

Ancak, bir sıhhi tesisat uzmanı, kalorifer peteklerinde kurutma yapanlara ekstra faturaya yük bineceği uyarısında bulundu.

PlumbNation’dan Jordan Chance, radyatörlerde çamaşır kurutmanın kazanlar üzerinde daha fazla baskı oluşturduğunu ve bunun da daha yüksek enerji faturaları anlamına gelebileceğini söyledi.

“Giysilerinizi kurutmak için radyatörlerinizi kullanmayı bırakmanızı tavsiye ederiz. Radyatörlerinizin üzerine koyduğunuz giysiler, ısının kaçmasını ve odanızı ısıtmasını engeller, bu da kazanınızın boşluğu alması ve daha yüksek oranda çalışması anlamına gelir – bu da maliyetleri artırır.”

Radyatör kullanmanın bir diğer sorunu da uzun vadede yol açabileceği sağlık sorunlarıdır.

“Benzer şekilde, havadaki nemdeki artış, yoğuşma oluşturarak küf ve rutubetle ilgili olası sorunlara yol açabilir” diye ekledi.

Radyatör kapakları farklı şekil ve boyutlarda olsa da, bazılarının işlevsel olmaktan çok estetik olduğu için neden bunları kullandığınızı düşünmek önemlidir.

Jordan şunları söyledi: “Bir radyatör kapağınız varsa, bunun iyi bir ısı iletkeni olduğundan emin olun. Ahşap gibi malzemelerden yapılmış radyatör kapakları zayıf iletkendir ve ısının etkili bir şekilde dağılmasını engelleyebilir – enerji ve para israfı.

“Ayrıca, radyatör kapağınızın üstü sağlamsa, kapağın üstü tarafından emileceğinden daha fazla ısı kaybediyor olabilirsiniz.”

Birçok kişinin aklından çıkarabilecek kolay bir iş, hava akışına yardımcı olan ve onları daha verimli hale getiren radyatörlerin havasını almaktır.

“Isıtma sisteminize giren havanın bir sonucu olarak radyatörünüzün verimliliğinin düşmesini önlemek için radyatörünüzün havasını almak çok önemlidir” diye açıkladı.

“Isıtma sisteminize hava girip girmediğini kontrol etmenin en hızlı yolu, kaloriferinizi açmak ve radyatörünüzü hissetmektir.

“Radyatör alttan sıcak ama üstten soğuksa, bu genellikle havanın mevcut olduğunun bir işaretidir.”