Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dondurucuyu daha verimli hale getirmek için akıllıca bir tüyo! Elektrik faturasından yüzlerce lira tasarruf edin

Dondurucunuzun verimliliğini artırmak mı

Dondurucunuzun verimliliğini artırmak mı istiyorsunuz? Çözün.

Dondurucunuzun içi büyük bir buzul gibi mi görünüyor? Şimdi cihazın verimliliğini artırmak için buzunu çözmenin tam zamanı. Bir dondurucunun buzunu çözmek zor bir iş değildir, ancak bunu yapmadan önce dikkate alınması gereken birkaç şey vardır.

Buz oluşumunu düzenli olarak ortadan kaldırmak, dondurucunun daha verimli çalışmasına yardımcı olabilir, çünkü dondurucudaki buz oluşumu motorun yapması gereken iş miktarını artırabilir. Motor daha fazla çalışıyorsa, bu daha fazla enerji kullandığı anlamına gelir.

1. Dondurucuyu kapatın ve boşaltın

Ya fişini çekin ya da cihazı kapatın. Küçük, daha taşınabilir bir dondurucunuz varsa, temizliği kolaylaştırmak için onu bir garaja veya dışarıya taşıyın.

Ardından, tüm yiyecekleri dondurucunuzdan çıkarın ve çözülmesini önlemek için soğutuculara yerleştirin.

2. Suyun nereye gideceğini öğrenin
Dondurucunun önündeki zemine havlu veya plastik astar koyun.

Alt raflar, nemi emmek için paçavralar veya eski plaj havluları ile de doldurulabilir.

Bazı dondurucularda suyu çıkarmaya yardımcı olacak bir drenaj deliği veya hortumu bulunur. Dondurucunuzda varsa, ucunu alçak bir leğene veya kovaya yerleştirin veya suyun akmasını sağlamak için açmaya ve dondurucuyu güvenli bir şekilde yatırmaya hazır olun.

3. Buzun erimesine izin verin

Whirlpool’a göre , “Bir dondurucunun buzunu çözmenin en kolay yolu, buzun kendi kendine erimesine izin vermektir”.

Bunun için cihazın fişini prizden çektikten sonra kapıyı açık bırakın ve bekleyin.

Eritme işlemini hızlandırmak için, dondurucu kapağını açın ve havanın dondurucunun içinde dolaşması için önüne bir fan yerleştirin. Saç kurutma makinesi de işe yarayabilir, sadece kablolara ve suya dikkat edin.

Diğer bir yöntem ise sıcak suyu kaynatıp bir kap veya sürahiye döküp dondurucuya yerleştirmektir. Kaynar suyu, iç kısımda oluşan buz miktarına bağlı olarak her 10 dakikada bir değiştirmeniz gerekecektir.

4. Paspaslayın ve içini temizleyin

Dondurucudaki buz erimeye başladığında parçalar çatlayabilir – bunları çıkarmanız yeterlidir.

Herhangi bir neme gelince, paçavra veya eski havlu kullanarak silin. Plaj havluları bunun için işe yarayabilir – büyük boyları daha fazla su temizlemenize yardımcı olur.

Buzun tamamı eriyip silindikten sonra, dondurucunun içinin temizlenmesi gerekir.

Whirlpool, “bir yemek kaşığı kabartma tozu ile dört bardak sıcak su” karıştırılmasını önerir.

Her şeyi kurutmak için nemli bir bez kullanmadan önce, dondurucunun raflarını, iç duvarlarını ve kapısını silmek için bir bez kullanın.

5. Dondurucuyu tekrar açın ve tekrar doldurun

Cihazı çözdürdükten, temizledikten ve kuruttuktan sonra tekrar prize takın ve yüklemeden önce uygun sıcaklığa ulaşmasını bekleyin.

Dondurucuyu paketlerken, tamamen doldurmamak en iyisidir; Dondurucular, yiyeceklerle dolu olduklarında en verimli şekilde çalışırlar, ancak yine de hava sirkülasyonu için yer vardır, bu nedenle yaklaşık yüzde 75’i dolu olmak en iyisidir.

Öğeler de döndürülmelidir – her zaman daha yeni yiyecekleri bir yığının arkasına veya altına koyun ve önce eskilerini kullanın, yine de tamamen güvenli olacaklar, ancak önce eski yiyecekleri kullanmak her zaman daha iyidir

Yiyecekleri etiketlemeniz ve dondurucuya neyin ve nereye konduğunun bir listesini yapmanız da tavsiye edilir.

İngiltere’de yıllık bazda 200 sterlinlik bir enerji tasarrufu sağlanmıştr.