Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Küf ve rutubeti gideren 2 ev bitkisi!… ‘Nemi kontrol etmenin doğal yolu’

Ev bitkileri sadece bir

Ev bitkileri sadece bir odayı dekore etmek için değil, aynı zamanda bir evdeki nemi azaltmak için de harikadır. Anahtar, belirli alanlar için özellikle iyi olan ve sürekli dikkat gerektirmeyen bitki türlerini seçmektir. Ancak, özellikle banyo bitkileri ararken, ışık gereksinimlerini, toprak gereksinimlerini ve su gereksinimlerini anlamanız gerekir. Ve elbette, tüm bu bitkiler banyoda en iyi şekilde gelişmez, ancak bu, evde en fazla neme sahip olan odadır.

Gardening Express’teki uzmanlar şunları açıkladı: “Evdeki küf, aşırı nemden kaynaklanır. Banyolar gibi sıcak odalar özellikle risk altındadır.

“Küfü uzak tutmak için bitkileri kullanmak, evinizdeki nemi ve nemi kontrol etmenin pratik ve doğal bir yoludur. Bir bitkinin nemi azaltmada ne kadar iyi olduğu, yaprakları aracılığıyla çiy, sis ve diğer nemi emme yeteneği ile ilgilidir. Bu nem daha sonra köklerine doğru hareket eder.

“Bu doğal çözümün güzelliği, tadını çıkarabileceğiniz güzel bitkilere sahip olurken bir gelişme fark edeceksiniz.”

Barış zambağı

Bir barış zambağı “gölgeyi sever ve yüksek nemde büyür, bu nedenle küflenmeye eğilimli alanlar için mükemmel seçimdir”.

Bitki yaprakları aracılığıyla havadaki nemi emer ve gelişmek için doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duymaz – floresan aydınlatma altında büyüyebilir.

Ayrıca alerjisi veya astımı olanlar için de harikadır ve bitki güzel çiçekler üretir ama aynı zamanda evcil hayvanlar için zehirlidir, bu yüzden onu erişemeyeceği bir yerde saklayın.

Yılan bitkileri

Kayınvalidenin dili olarak da bilinen yılan bitkisi, dayanıklı ve uyarlanabilir bir bitkidir ve yoğuşma veya nem için en iyilerinden biridir.

Bitki en iyi parlak ışıkta ve ılık sıcaklıklarda büyür ve oldukça az bakım gerektirir, her iki haftada bir sulama gerektirir, bu da onu yeni başlayanlar için harika bir başlangıç ​​bitkisi yapar.

Bitki, çoğu yılan derisini andıran çeşitli yaprak şekil ve renklerinde gelir ve yapraklar sadece aşırı nemi emmekle kalmaz, aynı zamanda yaygın ev toksinlerini de filtreler.