Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Faturalardan tasarruf edin! Kışın evi sıcak tutmanızın 3 yolu

Havalar yavaş yavaş soğuyor

Havalar yavaş yavaş soğuyor ve artan enerji faturaları ile birlikte hanelerin bütçelerini aşmadan evlerini nasıl sıcak tutacaklarını bilmeleri önemli. Isıyı bir mülkün içinde tutmanın daha uygun maliyetli birçok yolu vardır ve bu, ısıtmayı açmanıza gerek olmadığı anlamına gelir. Express.co.uk , satın alınması ısıtmayı açık tutmaktan daha ucuz olabilecek dört ürünü paylaşan My Job Quote’dan ısıtma ve enerji uzmanı Matthew Jenkins ile konuştu .

Havalar yavaş yavaş soğuyor ve artan enerji faturaları ile birlikte hanelerin bütçelerini aşmadan evlerini nasıl sıcak tutacaklarını bilmeleri önemli. Isıyı bir mülkün içinde tutmanın daha uygun maliyetli birçok yolu vardır ve bu, ısıtmayı açmanıza gerek olmadığı anlamına gelir. Express.co.uk , satın alınması ısıtmayı açık tutmaktan daha ucuz olabilecek dört ürünü paylaşan  My Job Quote’dan ısıtma ve enerji uzmanı Matthew Jenkins ile konuştu .

Daha iyi yalıtım satın alın

Uzman, “Bu yaklaşım daha pahalı olsa da, uzun vadede tasarruf etmenin en uygun maliyetli yollarından biri” yorumunu yaptı.

“Çevre dostu bir ev tasarlarken duvarları yalıtmak çok önemlidir, çünkü ısı içeride hapsolur.”

Biri, henüz çatı katı değilse, yalıtımı düşünmektir – bir evin ısısının dörtte biri çatıdan kaybolur.

Çatı katınızı veya düz çatınızı yalıtmak, ısı kaybını azaltmanın ve ısıtma faturalarınızı azaltmanın etkili bir yoludur ve doğru şekilde monte edilirse, çatı yalıtımı 40 yıllık ömrü boyunca birçok kez kendini amorti etmelidir.

Bir radyatörün üzerine raflar takın

“Doğrudan bir radyatörün üzerine bir raf eklemek, radyatörün ısıyı daha eşit bir şekilde dağıtma kabiliyetini arttırır” diye devam etti.

“Ayrıca, bir raf takmak bir bariyer görevi görür ve doğrudan bir radyatörün üzerine asıldığında tavana yükselmek yerine ısının radyatörden doğrudan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.”

Bu teknik, doğrudan bir pencerenin altına yerleştirilmiş radyatörleriniz varsa özellikle yararlıdır.

Satın alabileceğiniz birkaç amaca uygun radyatör rafı vardır ve bunlar çoğu radyatöre kolayca takılır.

Perde kullanın

Enerji faturalarından tasarruf etmek isteyen herkes, pencereleri öncelikli olarak görmelidir. Bir evin pencerelerinden önemli miktarda ısı kaybedilir, ancak bu kaybı azaltmanın kolay bir yolu var – perdeler.

Salford Üniversitesi’nden araştırmacılara göre , perdelerinizi alacakaranlıkta çekmek, ısı kaybını yüzde 15-17 civarında azaltabilir. Panjurlar ise ısı kaybını yüzde 13-14 oranında azalttı.

Matthew, “Bir evin pencereleri çok fazla ısının dışarı çıkmasına izin verir, ancak perdeler bunun olmasını önlemek için harika bir yöntemdir” dedi.

“Ayrıca, daha ağır perdelerin oluşturduğu bir bariyer, pencereden hava akışını durduracaktır.”

Perdeler, bir odanın sıcak ve soğuk alanları arasındaki hava akışını sınırlayarak ısının tutulmasına yardımcı olur.

Perdeler ısıyı içeride tutmakta harika olsa da, güneş ışığının içeri girmesi için güneşli günlerde de açılmaları gerekir.

Bir eve giren güneş ışığından gelen doğal ısı, enerji faturalarındaki yükü sınırlayabilir. Evin içine daha fazla doğrudan güneş ışığı gireceğinden, söz konusu pencere güneye bakıyorsa bu özellikle önemlidir.

Kural olarak, ısıtan güneşten en iyi şekilde yararlanmak için ışık onlara çarptığında perdelerinizi açmalısınız.