Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Her gün ceviz yiyenleri sevindirecek haber! Bakın vücudu nasıl etkiliyor

Bir araştırma, her gün

Bir araştırma, her gün belirli bir kuruyemiş yiyen insanların düşük yoğunluklu lipoproteinde veya “kötü” kolesterolde yüzde dokuza kadar bir azalma yaşadığını buldu.

Yüksek kolesterole sahip olmak, kanınızda kolesterol adı verilen yağlı bir maddenin çok fazla olduğu anlamına gelen bir durumdur. Zamanla bu, kan damarlarınızda tıkanmalara neden olarak kalp krizi ve felç gibi potansiyel olarak tehlikeli komplikasyonlara yol açabilir . Bununla birlikte, birçok sağlık koşulu gibi, diyetiniz de yüksek kolesterolünüzün olup olmadığı ve ne kadar kötü olabileceği konusunda rol oynayabilir. Bir araştırmaya göre , her gün ceviz yemek, kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir.

Journal of Nutrition’da yayınlanan araştırma, ceviz yiyenler arasında toplam kolesterolde ortalama yüzde beş ve düşük yoğunluklu lipoproteinde (“kötü” kolesterol) yüzde altı ila dokuz arasında bir düşüş bildirdi.

Araştırmanın bir parçası olarak, kardiyovasküler hastalık riski yüksek 52 yetişkin katılımcı üç gruba ayrıldı.

Bu gruplardan biri, düzenli diyetlerinin bir parçası olarak günde 68 gram (kabaca 470 kalori) ceviz yedi, ikinci grup, alışılmış diyetlerinden benzer miktarda kalori için cevizleri ikame etti ve bir kontrol grubu, ceviz tüketmedi.

Sekiz hafta sonra hepsi, kan lipitlerindeki (yağlar ve sıvı yağlar) ve kan şekeri seviyelerindeki değişiklikleri çözmek için yüksek yağlı bir yemek yediler.

Bu, cevizleri yiyen iki grupta benzer kan lipid iyileşmeleri olduğunu kanıtladı.

Ceviz ilave eden grupta trigliseritler (bir tür kan yağı) da azalırken, ceviz yerine geçen grupta kan şekeri düştü.

Çalışmanın yazarlarından biri ve Georgia Üniversitesi Aile ve Tüketici Bilimleri Koleji’nde profesör olan Science Daily’de konuşan Jamie Cooper şunları söyledi: “Bu diyet müdahalesi, farklı müdahale çalışmaları bağlamında ele alındığında son derece başarılı oldu.

“Çalışmanın başında gerçekten yüksek kolesterole sahip olan bazı insanlarımız vardı, müdahaleden sonra artık o kategoride değillerdi.”