Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu 6 şeyi yapmak hem elektrik faturanızı azaltmanıza hem de çevreyi korumanıza yardımcı olabilir

Elektrik faturasından tasarruf etmek

Elektrik faturasından tasarruf etmek değil, aynı zamanda çevreye de yardımcı olmak anlamına gelir. Daha az enerji tükettiğinizde, santrallerden çıkan zehirli duman miktarını azaltarak dünyanın doğal kaynaklarını koruyarak daha sağlıklı ve temiz bir dünyanın yolunu açarsınız. Güneş enerjisi alternatiflerini kullanmak, cihazların tamamen kapalı olduğundan emin olmak veya akıllı Wi-Fi özellikli anahtarlar kullanmak, güç tüketimini azaltmanıza yardımcı olabilir. Amaç, mümkün olduğu kadar elektrik israfını önlemek olmalıdır. Elektrik faturalarınızı azaltmanıza yardımcı olabilecek bazı ipuçları. Nasıl daha az tüketip daha fazla tasarruf edeceğinizi okuyun

Kullanılmadığı zaman aletleri kapatın

Elektrik tüketimini azaltmanın en basit ama etkili yolu ile başlayalım. Işıkları kapatın, vantilatörleri, ev aletlerini ve diğer elektronik cihazları kullanmadığınız zamanlarda elektrikle çalıştırın. Bu aynı zamanda anahtarı kapatarak TV’yi, çamaşır makinelerini vb. tamamen kapatmayı ve sadece uzaktan kumandadan kapatarak bekleme modunda tutmamayı da içerir. Daima enerji verimli ürünleri tercih edin, BEE 5 yıldız derecelendirmesini arayın Enerji verimliliği derecesi ne kadar yüksekse, güç tüketimi o kadar düşük olacaktır. Örneğin, aynı kapasiteye sahip 3 yıldızlı bir AC’de 975 üniteye kıyasla 1,5 tonluk 5 yıldızlı bir AC yılda yaklaşık 800 ünite tüketir. Aynı durum buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon gibi diğer ürünler için de geçerlidir. Akıllı cihazlara geçmek uzun vadede elektrik tasarrufuna yardımcı olabilirAkıllı bir seçenek eklemek, işleri otomatikleştirmenize ve elektrik tüketimini azaltmanıza yardımcı olabilir. Örneğin, AC’lerin gece çalışmasını programlamak için akıllı bir fiş veya evrensel bir Wi-Fi uzaktan kumanda kullanabilirsiniz. Klimayı gece boyunca çalıştırmak yerine, siz uyurken bile belirli bir aralıktan sonra veya belirli bir zamanda açılıp kapanması için klimayı programlayabilirsiniz.Aynı şey gayzerler, motorlar, oda ısıtıcıları ve diğer ağır cihazlar için de yapılabilir. Benzer şekilde, akıllı ışıklar gün batımında otomatik olarak açılacak ve gün doğumunda kapanacak şekilde ayarlanabilir.

Mutfak aletlerini akıllıca ve gerektiğinde kullanın

Mümkün olduğunca uzun süre mikrodalga fırın, elektrikli su ısıtıcısı, fritöz veya diğer ısıtma cihazlarını kullanmaktan kaçının. Bu cihazlar çok fazla elektrik tüketir ve bazıları şofben veya AC’ye benzer güç çeker. Bu nedenle, normal bir gaz sobasında bir şeyler yapılabiliyorsa, bu her zaman ucuz ve uygulanabilir bir seçenektir.

Akıllı Wi-Fi kullanın, elektrik tüketimini ölçmek için enerji sayacını etkinleştirin

Yalnızca tüm evin elektrik tüketimini ölçmekle kalmayıp aynı zamanda tüketim eğilimlerini gerçek zamanlı olarak analiz eden birkaç akıllı enerji sayacı mevcuttur. Hatta sizi elektrik kaçakları veya şu anda hangi cihazın daha fazla elektrik tükettiği konusunda uyarabilirler.

Güneş enerjisi gibi alternatif güç kaynağına geçin

Evinizde eksiksiz bir güneş sistemi kurmak için her zaman bir seçenek vardır, ancak bu pahalı bir tekliftir. Bazı köşeleri balkon ışıklarıyla ya da bahçe ışıklarıyla kesmekten bahsediyoruz. Dış mekan güneş ışıkları vardır, fanlar veya küçük bir güneş sistemi aynı işi minimum maliyetle yapabilir.