Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elon Musk resmen açıkladı; Twitter’da yeni bir birim oluşturuluyor! İşte yapılacak yenilik

Twitter sahibi Elon Musk,

Twitter sahibi Elon Musk, Cuma günü yaptığı açıklamada, sosyal medya şirketinin platformdaki içerikleri denetlemek için yeni bir organ oluşturacağını duyursa da ayrıntı konusunda fazla bir şey sunmadı.

Musk, “Twitter, çok çeşitli bakış açılarına sahip bir içerik denetleme konseyi oluşturacak” dedi. “Konsey toplanmadan önce hiçbir önemli içerik kararı veya hesabın eski durumuna döndürülmesi olmayacak.”

Musk’ın yorumları, reklamverenlerin Twitter’ın sahipliğinin şirketin “herkes için ücretsiz bir cehennem manzarası” haline gelmesine neden olmasını istemediğinden emin olmaya çalışmasından bir gün sonra geldi.

Musk, uzun süredir ifade özgürlüğüne daha katı bir yaklaşım benimsedi, ancak reklamverenlere yönelik bir mesajda, Twitter’ın nefret söylemi ve şiddet tehditleri de dahil olmak üzere çeşitli içerikleri denetleme politikalarını sürdürme sözü verdi.

Twitter’ı edinmemin nedeni, geniş bir inanç yelpazesinin şiddete başvurmadan sağlıklı bir şekilde tartışılabileceği ortak bir dijital kent meydanına sahip olmanın uygarlığın geleceği için önemli olmasıdır” dedi. 44 milyar dolarlık anlaşmasının kapanmasına kadar.

“Şu anda sosyal medyanın daha fazla nefret üreten ve toplumumuzu bölen aşırı sağ ve aşırı sol yankı odalarına ayrılması büyük bir tehlike” diye ekledi.

Musk, şirketin ABD yasalarına uygun olarak yürütülmesini sağlamanın yanı sıra “platformumuz herkese sıcak ve misafirperver olmalı” dedi. Daha önce eski Başkan Donald Trump’ın hesabını eski durumuna getireceğinin sinyalini vermişti, ancak eski başkomutan kendi Twitter rakibini korumak istediği için Twitter’a geri dönmeyeceğini söyledi.

Musk’ın Twitter’ı satın alması durumunda, içeriği, özellikle de nefret söylemini denetleme çabalarını azaltacağı veya vazgeçeceği konusunda endişeler artmıştı; bu da, muhtemelen birçok reklamverenin sıradan kullanıcılarla birlikte çıkışlar için çabalamasına neden olacaktı.

Reklamcılara doğrudan hitap eden Musk, “reklam doğru yapıldığında sizi memnun edebilir, eğlendirebilir ve bilgilendirebilir; size varlığından haberdar olmadığınız ama sizin için doğru olan bir hizmeti, ürünü veya tıbbi tedaviyi gösterebilir” dedi.

“Bunun doğru olması için, Twitter kullanıcılarına ihtiyaçlarıyla mümkün olduğunca alakalı reklamlar göstermek çok önemlidir” diye yazdı. “Twitter, markanızı güçlendiren ve girişiminizi büyüten, dünyanın en saygın reklam platformu olmayı hedefliyor. Bizimle iş ortaklığı yapan herkese teşekkür ediyorum. Gelin birlikte olağanüstü bir şey inşa edelim.”