Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Avrupa tarih bile verdi; dizel ve yakıtlı araçlar yasaklanıyor

Reuters’e göre, Avrupa Birliği

Reuters’e göre, Avrupa Birliği yeni bir yasa üzerinde anlaşmaya vardı. Yeni yasa, 2035’ten itibaren yeni dizel ve yakıtlı araçların satışını yasaklayacak. Anlaşma ile elektrikli araçlara geçişin hızlandırılması amaçlanıyor . Avrupa yıllardır iklim değişikliğiyle mücadele ediyor. Bu, iklim değişikliğiyle mücadelenin yollarından biridir. AB ülkeleri, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Komisyonu müzakerecileri yeni yasayı hazırladı. Otomobil üreticilerinin 2035 yılına kadar karbon dioksit emisyonlarında %100 azalma sağlamaları gerektiği konusunda hemfikirler. Bu, 2035’ten itibaren 27 Avrupa ülkesinde yeni yakıtlı araçların bulunmayacağı anlamına geliyor.

Avrupa Parlamentosu’nun baş müzakerecisi Jan Huitema, “Bu anlaşma, otomobil sürücüleri için iyi bir haber. Yeni sıfır emisyonlu araçlar daha ucuz hale gelecek ve daha uygun fiyatlı hale gelecek. Ayrıca, herkes için daha erişilebilir olacak. ”

AB iklim politikası şefi Timmermans, anlaşmanın endüstriye ve tüketicilere güçlü bir sinyal gönderdiğini söyledi. Sinyal, “Avrupa sıfır emisyonlu araçlara geçiyor”. Anlaşma ayrıca 2030’dan itibaren satılan yeni arabaların karbondioksit emisyonlarının 2021 seviyelerine göre %55 oranında azalmasını şart koşuyor. Bu, daha önce öngörülen 2030’dan itibaren %37,5’lik bir azalma hedefinden çok daha yüksek. Birçok otomobil üreticisi, düzenleyicilerin baskıyı artırmasıyla elektrifikasyona geçildiğini duyurdu.

Volkswagen, Avrupa’da yakıtlı araç üretimini durduracak

Volkswagen , tamamen elektrikli planını hızlandırıyor. Şirket, en geç 2033 yılından itibaren Avrupa’da akaryakıtlı araç üretimini tamamen durdurma sözü verdi. Volkswagen marka şefi Thomas Schaefer, şirketin 2026 yılına kadar 10 yeni elektrikli araç piyasaya süreceğini söyledi. Buna, 25.000 Euro’dan daha az bir fiyata satılacak giriş seviyesi modeller de dahildir. Volkswagen daha önce 2033 ve 2035 yılları arasında Avrupa’da benzinle çalışan otomobil satışını durduracağını iddia etmişti.

Volkswagen, tamamen elektrikli otomobil pazarında Tesla’ya meydan okumayı umuyor. Ancak, gerçek performansı tatmin edici olmamıştır. Volkswagen Grubu’nun elektrikli araçları çeşitli yazılım sorunları yaşamaya devam ediyor. CEO’nun şirketten ayrılmak zorunda kalmasının nedenlerinden biri de budur.