Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Almanya’yı sarsacak karar işçilerden geldi; Cumartesi gününü işaret ettiler

Bir işçi lideri, Almanya’nın

Bir işçi lideri, Almanya’nın metal ve elektrik endüstrisi işçilerinin Cumartesi günü ilk uyarı grevlerini gerçekleştireceğini duyurdu.

IG Metal işçi sendikası başkanı Joerg Hofmann, Handelsblatt iş gazetesine verdiği röportajda, işverenler tarafından Perşembe günü 3,9 milyon çalışan için toplu ücret turunda sunulan teklifin işçi sendikasının taleplerine yanıt vermediğini söyledi.

Toplu pazarlık anlaşmazlığının ardından IG Metal, Cumartesi gecesi ilk uyarı grevlerini organize edecek.

Perşembe ve Cuma günü yapılan bölgesel müzakerelerde işverenler, bir defaya mahsus 3 bin avroluk vergisiz ödeme ve ayrıca 30 aylık bir süre için ücret tablolarında belirsiz bir artış teklif etmişti.

İşçi sendikası ise 12 aylık bir süre için %8’lik bir ücret artışı talep ediyor – bu, 2008’den bu yana sektördeki en yüksek talep.

Hofmann, işverenleri sürdürülebilir ücret artışları sunmaya çağırdı ve şunları ekledi: “Çalışanların maaşlarının uzun vadede nasıl artırılacağı hala belirsiz.”

İşçi lideri, 8 Kasım’da güneydeki Bavyera ve Baden-Württemberg eyaletlerinde başlayacak olan dördüncü müzakere turuna kadar yalnızca birkaç saatlik daha kısa uyarı grevlerinin planlandığını belirtti. Bundan sonra nasıl devam edileceğine IG Metal karar verecek.

Almanya, enerji fiyatlarının yükselmesine neden olan ve enflasyonu 25 yılı aşkın bir süredir en yüksek seviyeye çıkaran Ukrayna’nın işgali sonrasında Rusya’dan enerji ithalatındaki düşüşün sonucu olarak %11,6’lık bir enflasyon oranıyla mücadele ediyor.