Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

E-scooter ve martı kullananlar dikkat! Bakan resmen açıkladı

Bakan Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma

Bakan Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, ülkede artan ölümler nedeniyle güvenlik tartışmalarının konusu haline gelen e-scooter kazalarının önüne geçmek için yeni bir düzenleme yapacağını duyurdu.

Geçen yıl scooter kullanımına ilişkin bir yönetmelik yayınlandığını hatırlatan Karaismailoğlu, yeni kurallara çoğunluk tarafından uyulmadığını ifade etti.

Kuralların etkin takibi için hem belediyelerin hem de güvenlik güçlerinin devreye gireceğini kaydeden bakan, kazalardaki artış göz önüne alınarak yeni bir düzenlemeye gidileceğini söyledi.

16 Ağustos itibarıyla yürürlüğe giren trafik yönetmeliği değişikliği ile motosiklet, e-scooter ve bisiklet sürücülerinin gece yolculuklarında diğer sürücüler tarafından görülmelerini kolaylaştıracak yansıtıcı yelek benzeri giysiler giymeleri zorunlu hale getirildi.

Türkiye , ilk e-scooter kurbanı İlknur Akkaya’ya 26 Ekim 2021’de İstanbul’da tanık oldu. Arabanın içindeki bir sürücü kapıyı açmış ve onu e-scooter’dan ana yola indirmiş, kapı ona çarpmıştı. geçen. Akkaya’nın yanından geçen bir otobüs hayatını kaybetti.

Güneydoğudaki Gaziantep ilinde 21 Nisan’da bir araç bir e-scooter’a çarparak bir lise öğrencisinin ölümüne neden oldu. 12 Temmuz’da İstanbul’un Şişli ilçesinde 23 yaşındaki dansçı öldürüldü.

Güneydeki Antalya ilinde 29 Ağustos’ta İranlı bir turistin bir Rus otomobil sürücüsünün e-scooter’a çarpması ve ölmesi sonucu başka bir kaza meydana geldi.

En son e-scooter kazası 22 Ekim’de Antalya’da pervasız bir sürücünün aracında hızlı sürerken e-scooter’da iki lise arkadaşına çarpması sonucu meydana geldi. Çarpmanın etkisiyle e-scooter’dan savrulan ikili olay yerinde hayatını kaybetti.

Bisiklet, e-scooter ve yürüyüş yolları ile ulaşımı kolaylaştıran “mikro mobilite”nin teşvik edileceğini vurgulayan Karaismailoğlu, “Bunlar artık hayatımızın bir parçası oldu. Özellikle gençler e-scooter’ı tercih ediyor.”

“Önümüzdeki yılların en büyük trendleri olacaklar. Yerel yönetimlerin en büyük işi bu olmalı” dedi.