Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dev müjde verildi; Kamuya 2023’te 300 bin memur alımı yapılacak

Hükümete yakın isimler açıklandı:

Hükümete yakın isimler açıklandı: 2023’te 300.000 memur alınacak. Sabah Gazetesi’nden Zübeyde Yalçın, son açıklamasında kamuoyuna yapılacak personel alımına değinerek, 2023 yılında önemli sayıda personel alımı yapılacağını söyledi.. Son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hükümetin seçim vaadi 3600 ek gösterge oldu. İlk etapta 4. sınıfa geleceği bildirilen 3600 ek gösterge düzenlemesinin kapsamı daha sonra genişletildi. Kapsamın genişletilmesiyle birlikte tüm kamu personelinin ek göstergeleri 600 puan artırıldı.

OCAK 2023’TE EK GÖSTERGE

Ek gösterge zammı Ocak 2023’te yürürlüğe girecek. 15 Ocak’ta yürürlüğe girecek düzenlemeden sonra emekli olacak kamu personeli, ek gösterge zammı ile emekli olacak ve hem daha fazla tazminat hem de daha fazla emekli maaşı alacak.

15 Ocak 2023 tarihinden önce emekli olanlar ek gösterge zammı yapmadan emekli olacakları için zamsız ikramiye alacaklar. Emekli maaşı 15 Ocak’tan sonra artırılacak.

300 bine yakın memur emekli olacak

Sabah Gazetesi’nden Zübeyde Yalçın, ek gösterge düzenlemesinin ardından 300 bin kamu personelinin emekli olacağını söyledi. Ek gösterge zammı ile çoğunluğu polis, öğretmen, hemşire ve din görevlisi olmak üzere 300 binden fazla personel emekli olacak.

EMEKLİLERİN YERİNE YENİ GÖREVLİLER ALINACAK

300 bin memurun emekli olması kamuda ciddi personel açığına neden olacaktır. Bu durum yeni personel ve polis alımını gündeme getirecektir. 2023 yılında 300 bin öğretmen, hemşire, polis, asker, imam, memur ve personel alımı yapılacak.

BAŞVURU İÇİN GENEL ŞARTLAR

Halka arz için genel şartlar şu şekilde olacaktır:

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve kamu haklarından mahrum olmamak, 18 yaşını doldurmuş olmak, kadro için gerekli özel şartları taşımak, askerlik yapmamak veya asker olmamak yaşında olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini tamamlamış olmak, tecil veya yedek sınıfa nakledilmek. Görevini yerine getirmesini engelleyen herhangi bir sağlık sorunu veya engeli bulunmamalıdır.

Öte yandan Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa dahi; devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmete para geçirme, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık, iflas, ihaleye fesat karıştırma, ifaya fesat karıştırmadan hüküm giymemiş olmalıdır. suçtan veya kaçakçılıktan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması.

KAYNAK: FİNANS7