Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kosta Rika kıyılarında özel uçak kayboldu

Beş Alman yolcusu olan bir uçak Kosta Rika açıklarında

Beş Alman yolcusu olan bir uçak Kosta Rika açıklarında kayboldu . Kosta Rika Kamu Güvenliği Bakanlığı Facebook’tan yaptığı açıklamada, uçakla iletişimin Cuma akşamı (0000 GMT Cumartesi) saat 18:00 civarında bozulduğunu duyurdu. Uçak, Meksika’dan Orta Amerika ülkesinin Karayip kıyısındaki Puerto Limón’a gidiyordu. Komşu ülkelerle birlikte soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Sivil Havacılık direktörü “Uçak, Limón havaalanından yaklaşık 40 kilometre uzakta radardan kayboldu. Uçağın akşam 18:58’de inmesi gerekiyordu, 2.000 fit [60 metre] irtifada kaybettik” dedi. Yetkili, Fernando Naranjo, Teletica televizyon kanalına söyledi.

Elverişsiz hava koşulları nedeniyle gece saatlerinde arama çalışmalarına ara verildi. Cumartesi günü, sahil güvenlik ve hava gözetleme servisi aramaya devam edecekti. Arama çalışmalarını koordine etmek için Puerto Limón havaalanında bir komuta merkezi kuruldu.

Kamu Güvenliği Bakanı Jorge Torres, Teletica tarafından yayınlanan bir videoda, “Uçakta beş Alman yolcu vardı,” dedi. Barra del Parismina köyü yakınlarında uçakla temasın kesildiğini söyledi.

Berlin’deki Dışişleri Bakanlığı, “Davadan haberdarız” dedi. “San José’deki büyükelçiliğimiz, gerçekleri açıklığa kavuşturmak için yerel yetkililerle temas halinde.”

Basında çıkan haberlere göre, kayıp uçak bir Piaggio P180 Avanti iş jetiydi. Öğleden sonra Meksika’nın Chiapas eyaletindeki Palenque’den havalanmıştı. Maya yıkık şehri, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde ve Meksika’daki en önemli arkeolojik alanlardan biri.