Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Almanya, mesajlaşma uygulaması Telegram’a 5 milyon dolar para cezası verdi

Almanya Pazartesi günü yaptığı

Almanya Pazartesi günü yaptığı açıklamada, mesajlaşma uygulaması Telegram’ın operatörlerine Alman yasalarına uymadıkları için 5,125 milyon euro (5 milyon dolar) para cezası verdiğini duyurdu.

Federal Adalet Ofisi, Telegram FZ-LLC’nin yasa dışı içeriği bildirmek için yasal bir yol oluşturmadığını veya Almanya’daki bir tüzel kişiyi resmi iletişim alması için adlandırmadığını söyledi. Her ikisi de büyük çevrimiçi platformları düzenleyen Alman yasalarına göre gereklidir.

Alman yetkililer, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki yetkililerin desteğine rağmen, Dubai merkezli Telegram’a belge sunma girişimlerinde defalarca başarısız olduklarını söyledi.

Almanya merkezli bir hukuk firması o zamandan beri Telegram’ı temsil ettiğini açıkladı, ancak Federal Adalet Ofisi, bunun para cezalarının verilmesini engellemeye yetmediğini söyledi.

Alman federal polisi bu yılın başlarında , uygulamanın bazıları tarafından politikacıları, bilim adamlarını ve doktorları koronavirüs pandemisiyle mücadeledeki rollerinden dolayı hedef almak için kullanılan bir “radikalleşme aracı” haline geldiği konusunda uyarmıştı.

Adalet Bakanı Marco Buschmann yaptığı açıklamada, “Mesajlaşma servislerinin ve sosyal ağların operatörleri, platformlarında nefret ve şiddete teşvike karşı hareket etme konusunda özel bir sorumluluk taşıyor” dedi. “Bu yasal zorunluluklar ve bu sorumluluk, ulaşılmaz olmaya çalışılarak kaçınılamaz.”

Para cezasına itiraz edilebilir.