Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrencilerin “yok artık” dedirten ödev kurnazlığı

Yapay zekanın geleceği hakkında

Yapay zekanın geleceği hakkında her türlü tartışma var. Ancak yapay zeka telefonlardan çamaşır makinelerine kadar her yere girdi ve hayatımızı kolaylaştırmaya başladı. Ancak bazı öğrencilerin yapay zeka programlarını çok farklı bir şekilde kullanmaya başladığı ortaya çıktı.

YAPAY ZEKALARI VAR ÖDEVLERİNİ YAPARLAR

Her şey, Reddit’te “innovate_rye” olarak bilinen, okulunda yıldız öğrenci olarak kabul edilen ancak ödevinde yapay zekadan yardım alan bir üniversite öğrencisinin söylediklerine dayanıyor. Aktarılan bilgilere göre teknolojiye aşina olan öğrenciler kendilerine verilen ödevleri genellikle OpenAI’nin GPT-3’ü gibi gelişmiş yapay zeka olan yapay zekaya aktarıyorlar. 

AI daha sonra onlardan bir metin çıkarır. Böylece iki saatte tamamlandığı iddia edilen bir ödev sadece 20 dakikada tamamlanabiliyor. Yapay zeka ile yazılan ve yüksek notlar sağlayan bu metinler intihal yazılımları tarafından tespit edilememektedir. Dolayısıyla okullar muhtemelen bu yeni nesil kurnazlıkla mücadele etmek zorunda kalacaklar.

Kurnazlığın kesinlikle çocuklar için iyi olmadığını ve bir tür oyun olduğunu düşünenlerin sayısı da küçümsenmemelidir. Öte yandan öğretmenler, muhtemelen haklı olarak bunun doğru yol olmadığı konusunda endişelidir.