Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nükleer radyasyona karşı iyot tabletleri eczanelerde tükendi

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle nükleer

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle nükleer bir olayla ilgili endişeler artarken, yetkililerin acil bir radyasyon durumunda hane halklarına tek bir doz satın almalarını tavsiye etmesinin hemen ardından bazı Fin eczanelerinde iyot tabletleri tükendi.  

Finlandiya Sosyal İşler ve Sağlık Bakanlığı Salı günü bir nükleer santral felaketi durumunda radyoaktif iyotun çevreye salınabileceği ve tiroid bezinde birikebileceği konusunda bir uyarı yayınladı.

İnsanlar tabletleri almak için acele ederken, çok sayıda eczane Çarşamba günü stoklarının tükendiğini bildirirken, ilaç toptancıları stokların tükendiğini söyledi.

Radyasyona maruz kalmanın üç ila 40 yaş arasındaki kişilerde oluşturduğu potansiyel riskler nedeniyle bakanlık, iyot tabletleri konusundaki kılavuzunun sadece bu yaş grubu için olduğunu söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’daki çatışmasından veya olası nükleer saldırılar için olası yerlerden hiç bahsetmedi. Yalnızca, Dünya Sağlık Örgütü tarafından oluşturulan en son yönergelere uymak için iyot tabletleri kullanma önerilerini güncellediğini belirtti.

Mart ayından bu yana Rus kontrolünde olan Ukrayna’nın Zaporizhzhia Nükleer Santrali, Moskova ve Kiev arasında, her ikisi de birbirini tesise saldırı yapmakla suçlayan nükleer felaket endişelerinin merkezinde yer alıyor.