Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 8 saat ortadan kayboldu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 9 Ekim’de başlayan ABD ziyareti devam ediyor. Kılıçdaroğlu ekibinin ‘büyük bir vizyon yolculuğu’ olarak nitelendirdiği yolculuk 13 Ekim’de sona erecek.

BİDEN VE ERDOĞAN PROGRAMINI BU KADAR GİZLEMEZ

ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt içi ve yurt dışı seyahatleri günler öncesinden saatlik, saatlik planlanarak gazetecilerle paylaşılırken, Kılıçdaroğlu’nun programının partisi tarafından gizli tutulması eleştirilere neden oldu.

Kılıçdaroğlu’nun ABD’de hiçbir yöneticiden randevu alamadığı iddiaları gündeme gelirken, geziye hazırlıksız olması da eleştirilere neden oldu.

SEKİZ SAAT KAYIP

Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyareti hakkında yorum yapan Habertürk köşe yazarı Oray Eğin, CHP liderinin 8 saat ortadan kaybolduğunu iddia etti. Egin, Kılıçdaroğlu’nun Boston’dan sonra tarifeli uçakla başkente gideceği ancak son anda uçak biletini yakarak otoyolu tercih ettiği bilgisini paylaştı. “Türkiye’yi yönettiğini iddia eden bir lider, Amerika Birleşik Devletleri gibi gezisi hakkında çok fazla spekülasyon yapılan bir yerde en az sekiz saat ortadan kaybolur.” açıklamalarda bulundu.

SADECE GAZETECİLERİ PROGRAMLARINA ALIYOR

Kılıçdaroğlu’nun ABD’deki programlarına sadece yanına aldığı gazetecileri götürdüğü öğrenildi. CHP liderinin katıldığı toplantı ve etkinliklere New York ve Washington’da ikamet eden Türk gazeteciler katılamadı. Programlarda yer almayan NTV Washington temsilcisi Hüseyin Günay ve Hürriyet Gazetesi New York-Washington muhabiri Razi Canikligil, CHP liderinin bu kararına sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

” SONRA DİLDEN ‘PROFOR MEDYA’ TERİMİNİ İZİN VERMİYORLAR”

Razi Canikligil, 20 gazetecinin dışarıda bırakıldığı bilgisini paylaştı. “O zaman ‘medya yanlısı’ terimini bırakmıyorlar.” tepkisini sözleriyle dile getirdi.

Hüseyin Günay görevine devam ediyor. “Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyareti sırasındaki tüm programları New York ve Washington merkezli Türk gazetecilere kapalıdır. Toplantılara/etkinliklere sadece yanında getirdiği gazeteciler kabul edilmektedir.” açıklamalarda bulundu.