Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milyonları ilgilendiriyor! SMS ve Arama ücretlerine zam geldi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, mobil azami ücret tarifelerinin artırılmasına karar verdi. Buna göre cep telefonlarından yapılan yurtiçi aramaların dakika ücreti 1,55 TL’ye, yurtdışı aramaların ücreti ise 15,42 TL’ye çıkarıldı. Her iki maaş da yüzde 25 civarında arttı. Yurt içi sms ücreti 1,1 TL’ye yükselirken, yurt dışı SMS ücreti 2,7 TL oldu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) internet sitesinde yer alan karara göre mobil azami ücret tarifeleri yenilendi. Böylece BTK Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı’nın yayınladığı kurul kararı ile mobil şebekelerden yapılan yurtiçi aramalarda maksimum ücret dakika başına 1,55 TL’ye, dış hat görüşme ücreti ise 15,42 TL’ye çıkarıldı.

YÜZDE 25 KİRA

Bir önceki tarifede yurtiçi aramalar 1,23 TL olarak belirlenmişti. Uluslararası görüşme ücreti dakika başına 12,23 TL olarak belirlendi. Her iki maaş da yüzde 25 civarında arttı.

SMS ÜCRETİ 1.1 TL

BTK Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı tarafından açıklanan listeye göre yurt içi kısa mesaj ücreti 0,9 TL’den 1,1 TL’ye çıkarıldı. Uluslararası kısa mesajların maliyeti 2,1 TL’den 2,7 TL’ye çıkarıldı. Açılış ve kapanış ücreti 54,27 TL’den 68,46 TL’ye, numara değiştirme ücreti 53 TL’den 67 TL’ye çıkarıldı.