Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyanet İşleri Başkanlığı, KPSS ile 2024 Yılı Personel Alımı Yapacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, KPSS

Diyanet İşleri Başkanlığı, KPSS ile 2024 Yılı Personel Alımı Yapacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında mühendis, şehir bölge plancısı ve teknisyen kadrolarına 2024 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puanlarına göre personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Alım süreci, belirlenen kontenjanların üç katı kadar adayın sözlü sınava çağrılmasıyla başlayacak.

Başvuru Şartları ve Kontenjanlar

Başvurular için adayların 2024 yılı KPSS (B) grubundan belirli puan türlerinde en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. İnşaat, orman mühendisleri, şehir bölge plancıları ve çeşitli teknisyen kadrolarına alım yapılacak olup, adaylar yalnızca bir kontenjan grubu için başvuru yapabilecekler. Toplamda 20 kadro için alım yapılacak.

Başvuru İşlemleri 21 Ekim’de Başlıyor

Adaylar başvurularını 21 Ekim – 4 Kasım 2024 tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sinav.diyanet.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirebilecek. Başvurular, öğrenim bilgileri ve gerekli belgeler sisteme yüklendikten sonra onaylanacak. Başvuru işlemlerinin eksiksiz yapılması adayların sorumluluğunda olacak.

Sözlü Sınavlar Ankara’da Gerçekleştirilecek

Sözlü sınavlar, mesleki bilgi düzeyi, ifade yeteneği, temsil kabiliyeti gibi kriterlere göre değerlendirilecek ve adayların başarı sıralamaları bu sınav puanlarına göre belirlenecek. Sözlü sınavda başarılı olan adaylar için atama yapılacak ve sınav sonuçları Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinde ilan edilecek.