Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hassas mideler kesinlikle uzak durmalı: Yemek yediğiniz anda reflüyü artıracak besinler

Reflü, asit mideden yemek

Reflü, asit mideden yemek borusuna geri sızdığında ortaya çıkan, mide ekşimesi adı verilen bir yanma hissidir. Bu göğüslerinize baskı uygulayabilir. Aslında, ağrı bazen o kadar şiddetli olabilir ki nefeslerini kesebilir.

Asit geriye doğru yemek borusuna aktığı için yutkunma güçleşebilir ve boğazda yumru hissi olabilir. Ancak belirtiler bununla sınırlı değil… Göğüste yanma hissi bu belirtilerden biridir.

Mayo Clinic’e göre gece reflüsü uykuyu bozabilir, astımı kötüleştirebilir ve öksürüğe neden olabilir. Bu nedenle, bu semptomları önlemeye yardımcı olabilecek şeyler tüketmek, uykuyu bozmadıklarından ve ardından başka olumsuz etkilere yol açmadıklarından emin olmanın anahtarıdır.

Mide ekşimesine neden olan ve reflü olduğunuzda kaçınmanız gereken yiyeceklerin birkaç ortak noktası vardır. Uzmanlar, midede daha uzun süre kalan yiyeceklerin yukarıda sıralanan bazı semptomları kötüleştirebileceğini söylüyor.

İşte reflü olanların kaçınması gereken besinler…

Reflüye neden olan yiyecekler

ŞEKER

Kan dolaşımında kolayca emilmeyen şekerler, oyalanma ve sağlıksız bakteriler için besin olma eğilimindedir. Bu, midenize zarar verir ve bu da yemek borunuza kolayca zarar verebilir.

FISTIK EZMESİ

Fıstık ezmesini seviyorsanız size kötü bir haberimiz var. Doymuş yağ oranı yüksek olan fıstık ezmesi midenizi rahatsız edecek tüm özelliklere sahiptir.

YUMURTA

Yumurtaların sekiz ana gıda alerjeninden biri olduğunu söylemeye gerek yok, bu da birçok insanın onlara karşı intoleransı olduğu anlamına gelir ve bu da yan etki olarak reflüye neden olabilir.

NANE ÇAYI

Nane, irritabl bağırsak sendromu gibi belirli bozuklukların etkilerini hafifletmede harika bir ajan görevi görür ve mide rahatsızlığını yatıştırabilir. Ne yazık ki, reflü etkilerini artırabilir.

DOMATES

Domateslerin yıldız likopen içeriğine rağmen, bu gıda aslında sitrik ve malik asit ile yüklüdür. Bu, reflü atakları olanlar için zararlıdır çünkü bu iki asit midenin çok fazla mide asidi üretmesine neden olabilir.