Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güney Kore, Kuzey Kore’nin doğu kıyılarına balistik füze fırlattığını söyledi

Seul ordusu Perşembe günü

Seul ordusu Perşembe günü yaptığı açıklamada, Pyongyang’ın ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in Güney Kore’den ayrılmasından sadece birkaç saat sonra bir haftadan kısa bir süre içinde yaptığı üçüncü fırlatmada Kuzey Kore’nin tanımlanamayan bir balistik füze ateşlediğini söyledi .

Seul’ün Genelkurmay Başkanları, daha yaygın olarak Japon Denizi olarak bilinen sulara atıfta bulunarak, “Kuzey Kore, Doğu Denizi’ne tanımlanamayan bir balistik füze ateşledi” dedi.

Japonya’nın sahil güvenliği de Tokyo’nun savunma bakanlığından gelen bilgilere dayanarak, Kuzey Kore’den olası bir balistik füze fırlatıldığını doğruladı.

Harris, Güney Kore’deyken, Seul ile güvenlik ittifakını güçlendirmeyi amaçlayan bir gezinin parçası olarak, ülkenin nükleer silahlı Kuzey ile yoğun şekilde güçlendirilmiş sınırını gezdi.

Askerden Arındırılmış Bölge’de (DMZ) konuşan Harris, ABD’nin Güney Kore’nin savunmasına olan bağlılığının “donanımlı” olduğunu ve müttefiklerin Kuzey’in silah programlarının oluşturduğu artan tehdide yanıt olarak “uyumlu” olduğunu da sözlerine ekledi.

Washington’un Güney Kore’yi Kuzey’den korumaya yardımcı olmak için konuşlanmış yaklaşık 28.500 askeri var ve müttefikler bu hafta bir güç gösterisi olarak geniş çaplı bir ortak deniz tatbikatı düzenliyorlar.

Pyongyang, Harris’in gelişinden önceki günlerde iki yasaklı balistik füze fırlattı ve bu yıl rekor kıran silah testleri serisini sürdürdü.

Seul ve Tokyo, Kuzey’in Pazar günü kısa menzilli bir balistik füze (SRBM) ve Çarşamba günü iki SRBM ateşlediğini söyledi.

Seul’ün şahin yeni Başkanı Yoon Suk-yeol yönetiminde Seul ve Washington, tamamen savunma amaçlı olduğunda ısrar ettikleri ortak askeri tatbikatları hızlandırdı.

Kuzey Kore onları bir işgalin provası olarak görüyor.

Seul Perşembe günü yaptığı açıklamada, 2017’den bu yana ilk kez Japonya ve ABD ile üçlü denizaltı karşıtı tatbikatlar düzenleyeceğini duyurdu.

Güney Koreli yetkililer, bu hafta sonu Pyongyang’ın denizaltından fırlatılan bir balistik füzeyi ateşlemeye hazırlanıyor olabileceğine dair işaretler tespit ettiklerini söyledi.