Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Google, Berlin yakınlarında veri merkezi kurmayı planlıyor

İnternet devi Google, Berlin-Brandenburg

İnternet devi Google, Berlin-Brandenburg bölgesi için bir veri merkezi inşa etmek için gözünü BER Havalimanı’nın sadece 20 kilometre güneyindeki ticari bir siteye dikti.

Maerkische Allgemeine gazetesinin Cuma günü yayınladığı bilgiler bir Google sözcüsü tarafından doğrulandı.

Olası veri merkezi, Mittenwalde’nin Schenkendorf semtinde L30 ve A13 otoyolları arasında yaklaşık 30 hektarlık bir arazi üzerine kurulacaktır.

Google sözcüsü Ralf Bremer, şirketin Mittenwalde’de bir arsa satın almaya başladığını ve bölgedeki diğer seçenekleri incelediğini söyledi.

Sözcü, “Nihai devralmadan önce daha fazla adım atılması gerekiyor. Yine de, Berlin-Brandenburg’daki planlarımızda ilerlemekten memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Henüz potansiyel veri merkezinin inşasına izin veren bir geliştirme izni olmadığı bildiriliyor. Tesisi tedarik etmek için gerekli olan yerel enerji tedarik şirketlerinden de kesin bir taahhüt yoktur.

Google, seçeneklerini açık tutuyor ve Berlin-Brandenburg bölgesinde bulut hizmetleri olarak adlandırılan talebe bağlı olarak inşaata başlamak istiyor.

Brandenburg’un Ekonomik İşler, Çalışma ve Enerji Bakanı Jörg Steinbach, bölgede olumlu bir ekonomik etki bekliyor. “Bu, şehir sınırlarının ötesinde iyi bir haber, Brandenburg ve Berlin bundan faydalanacak.”