Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Putin: Emperyalist Batı’nın demokrasi hakkında konuşmaya ahlaki hakkı yok

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Cuma

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Cuma günü , Rusya’nın Ukrayna’dan dört bölgeyi ilhak ettiğini duyurduğu ve Batı’nın Rus kültüründen korktuğunu söylediği Kremlin’den meydan okuyan bir konuşmada Rusya’nın “vatanını ve değerlerini” savunma sözü verdi.

Batı’ya karşı uzun bir şikayet listesi sunan Putin, Amerika Birleşik Devletleri ve müttefiklerini Rusya’ya ve doğu Ukrayna’da desteklediği ayrılıkçı yönetimlere karşı ” hibrit bir savaş ” yürütmekle suçladı .

Batı’nın Rusya’ya verdiği sözleri tutmadığını ve demokrasi hakkında konuşmaya hiçbir ahlaki hakkı olmadığını ve Batı ülkelerinin “her zaman” oldukları emperyalist devletler gibi davrandıklarını söyledi.

PUTIN, BALTIK DENİZ GAZ BORU HATLARININ SABOTAJINDAN BATI’YI SUÇLADI

Putin, Kuzey Akımı 1 ve 2 Baltık Denizi gaz boru hatlarında keşfedilen sızıntılardan Batı’yı sorumlu tuttu . İngiltere

ve ABD’ye atıfta bulunarak , “Sabotaja döndüler. İnanılmaz ama doğru. Kuzey Akımı uluslararası gaz boru hatlarında patlamalar düzenleyerek… aslında Avrupa’nın ortak enerji altyapısını yok etmeye başladılar ” dedi. televizyonda yayınlanan bir eyalet adresi sırasında. Putin , suçlamaları paylaştırmadan sızıntılarla ilgili olarak zaten bir ” uluslararası terör eylemi “nden bahsetmişti. Rusya ayrıca konunun BM Güvenlik Konseyi’nde acilen tartışılmasını talep etti.

PUTİN: RUSYA, SOVYETLER BİRLİĞİ’NİN GERİ DÖNÜŞÜ İÇİN ÇALIŞMIYOR

Putin, Kremlin töreninde Moskova tarafından işgal edilen dört Ukrayna bölgesini ilhak etmeye hazırlanırken Rusya’nın Sovyetler Birliği’ni yeniden yaratmak için “çabalamadığını” söyledi.

Putin, ” SSCB artık yok. Geçmişi geri getiremeyiz. Ve Rusya’nın artık buna ihtiyacı yok. Bunun için çabalamıyoruz.” dedi.

Ayrıca Sovyetler Birliği’nin son liderlerini “büyük ülkemizi yok etmekle” suçladı.

Putin, Moskova yanlısı yetkililerin alelacele referandumlar düzenlediği, Kiev ve Batı tarafından sahte olarak kınandığı Ukrayna’da Rusya’nın elindeki dört bölgenin ilhakını resmileştirmek için televizyonda yayınlanan bir törende konuşuyordu .

Putin konuşmasında Batı’nın Rusya’yı bir “sömürge” olarak görmek istediğini de iddia etti.

Putin televizyonda yaptığı açıklamada, ” Sınırsız gücünü korumak amacıyla açgözlülükten çıkıyor . Batı’nın bize karşı yürüttüğü bu melez savaşın gerçek nedenleri bunlar… Bizi bir koloni haline getirmek istiyorlar” dedi. .

Rusya’ya hiç ihtiyaçları yok” dedi.

Putin, “Batı, asalaklaşmasına ve aslında tüm dünyayı yağmalamasına izin veren neo-kolonyal sistemi korumak için her şeyin üstesinden gelmeye hazır ” dedi.

“Bütün ülkelerin egemenliklerini ABD’ye teslim etmesinin onlar için kritik” olduğunu iddia etti .