Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu ikili öksürüğü anında kesiyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı etkili

Önemsiz görülen grip ve

Önemsiz görülen grip ve soğuk algınlığı günlük ihtiyaçlarımızı karşılayamamamıza neden olabilir. Hastalıklara karşı daha dirençli olabilmek için sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekir. Vücuda enerji veren ve zinde olmamızı sağlayan karışımlar denilince akla tahin ve pekmez gelir. Ancak pekmezin sadece tahinle değil limonla da iyileştirici özellikleri vardır. Özellikle kış aylarında yaşanan sağlık sorunlarına karşı etkili sonuçlar veren bu karışım, öksürük için doğru bir tercih olarak görülüyor.

MOLAS VE LİMON KARIŞIMININ FAYDALARI

  • Bitmek bilmeyen öksürük nöbetlerinin son bulmasını sağlar.
  • Boğazdaki ağrı, kaşıntı ve iltihabı gidermeye yardımcı olur.
  • Grip, nezle gibi kış hastalıklarına karşı vücudu korur ve zaten var olan bu kış hastalıklarının çok daha kısa sürede geçmesine yardımcı olur.
  • Bol miktarda demir içeren bu karışım kansızlığa da iyi gelmektedir. Ayrıca düzenli kullanıldığında kansızlık kalıbının azaldığı hatta zamanla bu sorunun ortadan kalktığı da söylenmektedir.
  • Vücuda enerji verir ve kendini sürekli yorgun ve yorgun hissedenlerin çok daha enerjik hissetmelerine yardımcı olur.
  • Tatlı yeme isteğini azaltır.
  • Ayrıca vücudu serbest radikallerden yani zararlı maddelerden korur.
  • Hem tatlı yeme isteğini azalttığı hem de kan dolaşımını hızlandırdığı için kilo vermek isteyenlere de destek olan pekmez-limon karışımı, daha uzun süre tokluk sağlar ve kilo vermek isteyenlere destek olur.

PEKMEZ VE LİMON KARIŞIMI NASIL YAPILIR?

Malzemeler

3 yemek kaşığı pekmez (üzüm, harnup, dut veya dilediğiniz herhangi bir doğal pekmez)
Taze sıkılmış yarım limon suyu
1 bardaktan biraz az içme suyu

Nasıl uygulanır?

İçme suyuyla doldurduğunuz bir bardaktan biraz daha az suya pekmez ve taze sıkılmış limon suyunu ekleyin. İyice karıştırın. Karışımdan yararlanmak için hazırladığınız bu pekmezli limon suyunu sabahları aç karnına içebilirsiniz. Daha hızlı etki etmesini istiyorsanız 2 yemek kaşığı pekmez ile hazırladığınız karışımı sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez aç karnına içebilirsiniz. Bu uygulamayı haftada 6 gün uygulayabilir ve 1 gün vücudunuzu dinlendirebilirsiniz, bu sayede kısa sürede kansızlık üzerindeki olumlu etkilerini görmeye başlayabilirsiniz.

Dikkat: alerjiniz varsa tüketmeyiniz.