Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni bir Türk devleti kuruldu; İşte ismi…

Batı Azerbaycan Gökçe-Zangezur Türkiye

Batı Azerbaycan Gökçe-Zangezur Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlığını ilan etti. Böylece yeni bir Türk Devleti kuruldu. Yeni Türkiye Cumhuriyeti ilk kez Türkiye tarafından tanındı. Söz konusu Türk Devletinin bulunduğu bölge, Ermenistan ile Nahçıvan arasındaki bölgeyi ve Azerbaycan’a ilerleyen sınırı kapsayan bölgedir. İşte Türkiye’de ilk temsilciliği açılan Göyce-Zengezur Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanının yaptığı açıklamalar.

Gökçe-Zangezur Türkiye Cumhuriyeti, Ermenistan ile Nahçıvan arasındaki bölgeyi kapsıyor ve sınırı Azerbaycan’ın içlerine kadar uzanıyor. Türkiye ile Göyce-Zengezur Türkiye Cumhuriyeti arasında gelecekte ticari ve siyasi anlaşmaların yapılmasının beklendiği belirtildi. Öte yandan ülkenin Türkiye’nin Türk dünyasıyla buluşması için güvenli bir liman olacağı da belirtiliyor.

Göyçe-Zengezur Türkiye Cumhuriyeti, Türk dünyasını yeniden birleştirmeyi amaçlıyor. Öte yandan Türkiye’deki faaliyetleri kapsamında ilk temsilciliğini Ankara Beştepe’de açmıştır. Temsilciliğin açılışına Cumhurbaşkanı Rizvan Talibov ve Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Arslan katıldı.

GÖYÇE ZENGEZUR CUMHURBAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Açılışta konuşan Başkan Rizvan Talibov; Göyçe Zengezur, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk temsilciliğini Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara’da açıyor olmasının devlet ve millet adına mutlu olduğunu ifade etti. Talibov, “Biz bir milletiz, iki devletiz” dedi.