Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan açıkladı; Türkiye’de bir ilk beyaz reform; 85 bin personel alımı yapılaca

Sağlık Bakanlığı tarafından personel

Sağlık Bakanlığı tarafından personel alımı başvuru sürecinin detayları gün yüzüne çıkıyor. Fahrettin Koca, 85 bin personel alımı için süreci başlatıyor. Başvuru tarihleri ​​ve adaylar tek tek inceleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “85 bin sağlık çalışanının istihdamı için çalışmalar devam ediyor. 32 bin poliklinik odamız var” dedi. Konuyla ilgili net bir açıklama merak ediliyor. Bu süreçte on binlerce sağlık çalışanı sözleşmeli kadroya geçiş yapabilecek.

“BEYAZ REFORMU DESTEKLEMEK İSTİYORUZ!”

Açıklamada, Bakanlık tarafından istihdam edilecek 85 bin personel için özellikle bu yıl çalışmaların tamamlanacağı belirtildi. Fahrettin Koca konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Yeni meslektaşlarımızla bazı ülkelerin nüfusundan bile fazla kadromuz olacak. Sağlıkta Beyaz Reform için destek istiyoruz. 85 bin yeni çalışma arkadaşı görmek istiyoruz. Eşi görülmemiş başarılar ve eşi görülmemiş derecede geniş bir kadro açılıyor.”

HER KLİNİĞE BİR TIBBİ SEKRETER ATANACAKTIR!

Bakan Koca: “85 bin sağlık çalışanının atanması için çalışmalar devam ediyor. 32 bin farklı poliklinikteki odalarda hizmet vermek üzere tıbbi sekreter alınacaktır. Bu doğrultuda hekimler sekreterlik işleriyle uğraşarak zaman kaybetmeyecek ve daha çok hastaya odaklanabileceklerdir. Bu süreçteki sorunların çözülmeye başladığını hepimiz daha net göreceğiz” dedi.

Sağlık atamasıyla ilgili olarak bu yıl içinde 85 bin kişinin atanacağı özellikle vurgulanıyor. Bugüne kadar yapılmış en büyük satın alma olarak açıklanan proje için; “Yıl içinde kademeli olarak alım yapılacak” yorumu yapıldı.

“Alımın sıralı ve gruplar halinde yapılacaktır. Fahrettin Koca, “Sabırla beklersek yıl sonunda kadromuza yeni arkadaşlar eklenecek” dedi ve şube dağılımı veya kadro ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı.