Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEB tarafından okullara 40 binden fazla güvenlik alımı yapılması bekleniyor

Milli Eğitim Bakanlığı “MEB”

Milli Eğitim Bakanlığı “MEB” Yönetim Kurulu bünyesinde 2022-2023 eğitim öğretim yılında TÜM OKULLAR için teminat alımı için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda yüz binlerce aday güvenlik görevlisi alımını bekliyor. Salgın döneminde 2 yıldır işe alınmayan TYP güvenlik görevlileri genellikle Ekim ayında göreve başlıyor. En büyük beklenti ise bu yıl daha fazla uzmandan başvuruların yeniden başlaması.

5 Eylül’de Milli Eğitim Bakanlığı 60.000 kişiyi işe aldı.

Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı, TYP kapsamında tüm okullara temizlik personeli alımını üstlendi. Henüz yeni yasa çıkmadığı için İŞKUR’un TYP yönetmeliği değiştirilmiş olsa da yapılan başvurular sonucunda 5 Eylül’de Milli Eğitim Bakanlığı’nda göreve başladı. Şimdi güvenlik görevlilerini işe alma zamanı ancak henüz resmi açıklama yapılmadı.

56.200 resmi okul var

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul istatistikleri de geçtiğimiz haftalarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı. Geçen eğitim-öğretim yılında bakanlık tarafından 56.200 okul açıklandı. Bu kapsamda en az 56.200 okulun teminat alması bekleniyor.

TYP yönetmeliğine göre personel hangi durumlarda işe alınır?

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl TYP ile temizlik görevlisi alımı yapıyor olsa da önümüzdeki dönemde bakanlığın kendi bünyesinde personel seçimleri yapması bekleniyor. Bu kapsamda TYP Yönetmeliğinde yapılan son değişikliğe göre işe alım şu şekildedir: TTK kapsamında meydana gelen mücbir sebep kararları, afet, salgın hastalık, acil durum ve diğer mücbir sebepler sonrasında meydana gelen sosyal kriz durumlarıyla başa çıkmak için; gerekli. Sivil koruma hukuku, kamu hizmetleri verilmektedir. Programa destek olarak programlar kapsamında TYP alımları yapılmaktadır.

Tüm okullar için güvenlik alımları ne zaman yapılacak?

Ekim ayından itibaren her yıl normal prosedürde okullardan sonra güvenlik personeli alımı yapılmaktadır. Ancak bu yıl temizlik personeli öğretmen yetiştiren kolej günlerinden itibaren çalışmaya başladı. GÜVENLİK PERSONELİ adayları artık sürecin başlamasını bekliyor. Öte yandan TİP ile personel alımı yapılacak ise 9 ay şartının uygulanmaması için başvuru yapılır. En büyük beklenti, okullara yönelik güvenlik ve temizlik alımlarının dayanıklı ve uzun ömürlü olmasıdır.

Not: Alımların ne zaman yapılacağı resmi olarak bildirilmedi. Geçtiğimiz günlerde okullara işçi alımı yapıldı ancak güvenlik görevlisi alımı yapılmadı. Eğer yapılırsa 50 binden fazla güvenlik görevlisi alınacaktır.