Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Memur olmak isteyenler dikkat! KPSS’li ve KPSS’siz kamu personel alımı yapan 7 kurum

Kamu personeli olmak isteyenler
Kamu personeli olmak isteyenler için 7 farklı ilan bulunmaktadır. KPSS şartı ile yapılan alışverişlerde başvurular sona erdi. Hangi kamu kurumları personel alıyor?

Kamu personeli olmak isteyenler için 7 farklı ilan bulunmaktadır. Personel alımlarının çoğu KPSS şartı ile yapılacak olup, KPSS’siz alımda vardır. Hangi kamu kurumları personel alıyor? Türkiye’de kamu görevlisi olmak isteyen vatandaşlar, kamu personel duyurularına yoğun ilgi gösteriyor. Halihazırda 7 farklı kamu kurumuna personel alımı başvuruları devam etmektedir.

2022 yılında kamu görevlisi alımları hız kesmeden devam ediyor. Bakanlıklar ve kamu kurumları tarafından yayınlanan personel ilanları ile binlerce memur alımı yapılacak. Türkiye iş kurumu, Jandarma genel komutanlığı, tarım ve orman bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı binlerce personel alımı için başvuruları kabul ediyor.

KAMU PERSONEL ALIMI YAPACAK KURUMLAR

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NELERDİR?

İlan yoluyla yapılacak kamu personeli alımı başvuru şartları ilandan ilana değişiklik göstermektedir. Ancak genel şartlar aşağıdaki gibidir:

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

– 18 yaşını doldurmuş olmak

-Kamu haklarından mahrum kalmamak

-Kasıtlı olarak işlenmiş bir suçtan dolayı affedilse dahi 1 yıl ve daha fazla hapis cezasına mahkûm olmamak

-KPSS’den istenen puan türünden istenilen puana sahip olmak,

-İşe alınacak pozisyon için belirlenen eğitim şartını sağlamak

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Kamu personel alım ilanlarında belirtilen şartları taşıyan adaylar başvuru yapabileceklerdir. Başvurular her ilan için farklı tarihlerde ve farklı şekillerde yapılacaktır. Genelde elektronik ortamda alınan başvuruların detayları kurumlar tarafından kamuoyuna duyuruldu.