Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

7 Bin 818 Askeri Personel Alımı Yapılacak

Jandarma Genel Komutanlığı ve

Jandarma Genel Komutanlığı ve Savunma Bakanlığı askeri personel alıyor. Eylül ayında yayınlanan askeri personel alım duyurularına göre, çeşitli alanlarda ve niteliklerde 7.818 askeri personel alınacaktır. Bu doğrultuda Kamu 365 olarak size ilanların detaylarını ileteceğiz.

KPSS Puanı gereksinim detayları nelerdir?

KPSS sonuç talebi sadece Jandarma Genel Komutanlığı tarafından istenmektedir. Memur alımı için KPSS şartı aranmaz. Öte yandan, Jandarma Genel Komutanlığı Uzmanı Erbaş’ın sadece ilköğretim mezunları alımında KPSS şartı aranmıyor. Diğer alanlardaki alımlar için KPSS’den 2020 veya 2021’de lise için P94, ön lisans için P93 ve lisans için P3’ten en az 50 puan alınması gerekmektedir.

Askerlik için başvuru şartları nelerdir?

Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına askeri personel alımına aday olanlar genel olarak “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, kamu haklarından yoksun olmayan, görevlerini yerine getirmelerine engel olabilecek sağlık sorunları bulunmayan, tarafından askeri kurumlar tarafından belirlenen sağlık koşullarını sağlamak, askeri okuldan taburcu olmamak, alkol veya uyuşturucu madde veya tedavi görmeme gibi genel nitelikler aranır. Ayrıca askere alınacak personellerin 20 yaşını doldurmuş ve 27 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.