Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Buda oldu öğretmene mobbing: kafanı kırarım

Muğla’nın Marmaris İlçesi’ndeki Uğur

Muğla’nın Marmaris İlçesi’ndeki Uğur Okulları, yaz maaşlarını ödememek için öğretmenlerin tatil döneminde çalışmasını zorunlu kıldı. Durumu kabul etmeyen öğretmenler yaz tatilinde çalışmak istedikleri için istifa ettiler. Birden fazla öğretmen, istifaya zorlandıklarını ve mobbinge maruz kaldıklarını ileri sürerek okul yönetimine istifalarını sundu. İstifa etmeyen öğretmenlerden biri ile okul yönetimi arasında çıkan tartışma, bir kişinin pes etmesine neden oldu.

OKUL SAHİBİYLE TARTIŞMA

Mobbinge uğradığını ve çalışma koşullarının oldukça kötü olduğunu belirten öğretmen N.K. İstifa dayatmasını kabul etmeyince okul sahibiyle tartıştı. Tartışmada, okul sahibi A.G.’nin öğretmen N.K.’yi tehdit ettiği iddia edildi. ‘Kaşınma’, ‘Kafanı kıracağım, akıllı ol’ gibi.

Öğretmen N.K. Çalıştığı süre boyunca asgari ücreti aldığını ve kendi kızının okul taksitini aldığı asgari ücretten aynı kuruma devrettiğini iddia etti. Ayrıca Mart ayından bu yana maaş almadığını belirten mağdur, hafta başında okul yönetimine sigortasının eksik ödendiğini iddia ederek dava açacağını belirtti.

TAZMİNAT İÇİN DAVA AÇIN

Okul yönetimi ise suçlamaları reddederek öğretmen N.K.’nin özel hayatı ve kişiliği hakkında asılsız suçlamalarda bulundu. N.K. Öte yandan, bu suçlamanın özel hayatına yönelik asılsız bir söylem olduğunu belirterek, bu sözleri nedeniyle manevi tazminat davası açacağının altını çizdi.

kaynak: manşetebak