Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EYT Ocak 2023’te meclise geliyor

EYT için geri sayım

EYT için geri sayım resmen başladı: Ocak’ta Meclis’e geliyor! Emeklilikte yaşayanlar için merakla beklenen gelişmeler gündemi yakından ilgilendiriyor. Emekli olmayı bekleyen vatandaşların uzun bekleyişi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından karşılandı. Bakan Vedat Bilgin EYT ile ilgili açıklamalar yaparken, merakla beklenen yasa için tarih verildi.

EYT için tüm çalışmaların Aralık ayına kadar tamamlanması ve ardından Ocak ayında Meclis’e sunulması bekleniyor. Buna göre, EYT yasasının Ocak ayının ikinci haftası itibarıyla onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor. Emekliliği bekleyen milyonlarca vatandaş, belgelerini teslim ederek ve belli bir formülden yararlanarak emekli olabilecek.

Ocak ayında Meclis’e gidecek.

Milyonların merakla beklediği ve sürekli tepki gösterdiği konular arasında yer alan emeklilikte yaşlananlar için sıcak gelişmeler yaşanıyor. Temmuz ayında asgari ücrette yapılan iyileştirmelerin ardından emekliler, memurlar ve hatta emekli olmayı bekleyen vatandaşlar için merakla beklenen haber nihayet geldi. Vedat Bilgin’in yaptığı açıklamaların ardından EYT çalışmalarını yeni yıla kadar tamamlayıp hayata geçirmek istediğimiz söylendi.

Yaşlı Emekliliği ile ilgili çalışmalarla ilgili olarak Ekim ayında kamuoyuna bir açıklama yapılması bekleniyor. Çalışmaların kısa sürede tamamlanarak Aralık ayında vatandaşlarla paylaşılacağı, ardından Ocak ayında karar alınmak üzere Meclis’e gönderileceği düşünülüyor.

Şu anda emeklilikte yaşayanlar için birden fazla formül bulunurken, düzenlemeden sonra mağdur olan birçok vatandaşın Şubat ayında emekli olması bekleniyor. Buna göre yapılacak düzenleme ile bir milyondan fazla vatandaş faydalanabilecek.

Bakan Vedat Bilgin açıkladı!

Soruyu cevaplarken, “EYT sorunu masanızda mı?” Katıldığı bir programda EYT ile ilgili sorular yöneltilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e, “Tabii ki masamızda. Türkiye’nin işçileri endişelenmesin, dert etmesinler. Türkiye’nin her sorunu çözülmesi gereken bir dosya olarak karşımızda duruyor.Bu sonraki dosyalardan biri, çözülmesi gereken şeylerden biri.Bu yılın sonuna kadar bu yolda önümüze çıkan tüm dosyaları çözeceğiz. Önemli dosyalardan biri… Orada da alternatif maliyetler ve çözüm önerileri oluşturmaya çalışıyoruz. Her şey önümüzde.”